Beroep naar Haarlem-Schalkwijk aangenomen

Beroep naar Haarlem-Schalkwijk aangenomen

Op zondag 24 oktober 2021 heeft velen van u de mededeling overvallen dat de PKN gemeente in Haarlem Schalkwijk voornemens is een beroep op mij uit te brengen.

Ik hoop dat ik u nu meer duidelijkheid kan geven. Dat doe ik met een dubbel gevoel. Aan de ene kant ben ik blij en dankbaar dat de gemeente in Haarlem Schalkwijk mij een kans geeft om een nieuwe uitdaging aan te gaan.
Aan de andere kant ben ik ook verdrietig omdat ik met u, mijn collega’s een kerkenraadsleden een band heb opgebouwd die me zeer dierbaar is! De timing is ook niet zo handig, omdat we al een vacature hebben. Het lastige van een beroepings- en sollicitatieprocedure is dat het niet gelijktijdig verloopt. U als gemeente had geen idee dat ik eind april gesolliciteerd had naar de vacature in Haarlem Schalkwijk. Ik was nieuwsgierig naar deze gemeente in Haarlem die kerk in de samenleving wil zijn en haar plek in een multiculturele wijk heeft. Mijn interesse voor de gemeente in Haarlem Schalkwijk betekent niet dat ik het in Leusden niet meer naar mijn zin heb. Integendeel, met veel plezier werk ik hier samen in een geweldig team met Rob en Neeltje én de kerkenraad. De reden dat ik solliciteerde was, dat ik voor mijn pensioen nog één keer een wissel naar een andere gemeente wil maken.

Een beroepingsprocedure bestaat uit een aantal formele regels zoals het voordragen van een kandidaat door de beroepingscommissie, het advies uitbrengen aan de kerkenraad en een gemeentevergadering waarin de kandidaat zich voorstelt. Dat laatste is afgelopen week in de Ontmoetingskerk in Haarlem Schalkwijk gebeurd. De gemeente heeft unaniem het advies van de kerkenraad opgevolgd om mij als toekomstige predikante van Haarlem Schalkwijk te beroepen. Dat beroep heb ik ondertussen aangenomen!

Informeel speelde in dat proces ook de huisvestiging een belangrijke rol. Afhankelijk van het vinden van een huis waar Ronald en ik ons beiden thuis voelen, kon ik het beroep aannemen of niet. In deze tijd van een overspannen woningmarkt is dat niet gemakkelijk en zeker niet in Haarlem. Wonder boven wonder is dat gelukt in Heemstede op de grens naar Haarlem. Heeft Gods Geest haar invloed doen gelden?

Over mijn vertrek en afscheid houden we u op de hoogte.

Met een hartelijke groet, ds Anette

 

X