Ds. Marleen Kemink stopt als predikant

Wageningen, 27 november 2020

Lieve mensen,

Al een tijdje hebben we elkaar niet gezien of gesproken. Niet alleen vanwege het Coronavirus, maar ook omdat ik sinds juli met zwangerschapsverlof ben. Ik hoop van harte dat het jou/jullie goed gaat. Zoals de meesten van jullie ongetwijfeld gehoord hebben, is in augustus onze dochter Lotte Sophie de Jong geboren. We zijn heel blij dat ze er is. Het is een lang gekoesterde wens van mij om moeder te worden. Ik ben dan ook zeer dankbaar en ontroerd dat ze bij ons mag opgroeien.

Mijn zwangerschaps- en bevallingsverlof eindigt op 27 december en vanaf dat moment zou ik weer als jullie predikant aan de slag gaan. Maar in de afgelopen periode heb ik mij gerealiseerd dat ik ook na mijn verlof met de volle aandacht en ruimte, ook qua tijd, voor onze dochter wil zorgen. Dat valt voor mij niet te combineren met mijn huidige onregelmatige werkzaamheden als predikant.

Ik heb daarom besloten te stoppen als predikant en zal samen met de kerkenraad een verzoek indienen bij de classis om mij los te maken van de gemeente. Het is een ingrijpend besluit, dat realiseer ik mij heel goed, niet alleen voor jullie als gemeente, maar ook voor mijn geliefde collega’s. Het is dan ook geen gemakkelijke beslissing geweest.

Ik ben dankbaar voor de afgelopen tijd waarin ik jullie predikant mocht zijn. Ik heb jullie leren kennen als een warme, actieve en betrokken gemeente waar ik mij zeer welkom heb gevoeld.

Zondag 24 januari 2021 is mijn afscheidsdienst in de Dorpskerk. Wie weet dat we elkaar dan nog zien in levenden lijve of anders weet ik mij online met jullie verbonden.

Alle goeds en vrede voor jullie allemaal,

ds. Marleen Kemink

X