In memoriam de heer Arend Jan Jekel

Overleden de heer Arend Jan Jekel

Geboren in Amersfoort op 3 maart 1941
Overleden in Amersfoort op 14 juli 2019

In de nacht van zondag 14 op maandag 15 juli is overleden Arend Jan Jekel, Croessrak 38. Gedreven door zijn geloof heeft Arend lange tijd de kerk gediend als ouderling (president) kerkrentmeester. Eerst in Beverwijk en later bij ons in Leusden. In deze functie adviseerde hij over en hield hij toezicht op bouw- en verbouwingswerkzaamheden in en op onze kerkelijke gebouwen. Na zijn kerkrentmeesterschap was hij jaren samen met zijn vrouw verantwoordelijk voor de verspreiding van ons kerkblad.

Ruim drie jaar geleden werd het lopen moeilijker en ging de motoriek in zijn handen achteruit. Uiteindelijke leverde dat behoorlijke beperkingen op, die zo ernstig werden dat permanente opname in de Lichtenberg noodzakelijk was.

Arend was een enorme vogelliefhebber. Achter in zijn tuin had hij een volière gebouwd, met veel verschillende en kleurrijke vogels. Wanneer je bij Arend op bezoek was, merkte je dat hij helder van geest was, maar ‘gevangen’ in de beperkingen van zijn lijf. In het geloof kon hij uitkijken om weer zo vrij en vrolijk als een vogel te zijn.

Zijn lieve vrouw Mimi en de kinderen laten dat verlangen zien in een prachtige afbeelding van een roodborstje op de rouwkaart. Zij kijken met dankbaarheid terug op al het goede dat zij in 55 jaar van elkaar mochten ontvangen.

Arend werd op 18 juli na een afscheidsdienst in de Dorpskerk begraven op Rusthof.

Ds Rob Doesburg

X