In memoriam de heer Arie Pasman

Overleden de heer Arie Pasman

Geboren    op 18 maart 1927 in Borculo
Overleden op 3 januari 2021 in Amersfoort

Arie Pasman, De Pirken 41, werd drieënnegentig jaar geleden geboren in Borculo. Na de oorlog ging hij naar de ULO en de kweekschool. Met het diploma van de kweekschool op zak begon hij aan een carrière als leerkracht. Arie trouwde met Corry Smit. Samen kregen zij drie kinderen. Arie bleef doorleren, avondschool en met steun van zijn vrouw zodat hij uiteindelijk les ging geven aan de MAVO in Sliedrecht in Duits, geschiedenis en maatschappijleer.

Kerkelijk zat Arie ook niet stil. Hij vond het zijn taak actief deel te nemen aan het kerkelijk leven. Hij was vele jaren ouderling. Zelfs een periode samen met zijn vrouw in een duo functie. Arie deed het vergaderwerk, zijn vrouw het bezoekwerk.

Arie schilderde graag. Op zolder had hij zijn eigen atelier waar hij aquarelleerde. Hij produceerde zeker 200 schilderijen waar hij op 80 jarige leeftijd mee exposeerde. Op 3 januari kwam er, weliswaar ingezet door een val, een zacht einde aan zijn lange leven. Kinderen, samen met kleinkinderen gaven op 8 januari Arie de Laatste Eer met zelf gespeelde muziek van Chopin en Brahms en met mooie verhalen die zijn leven karakteriseerde.

Het leven met God, met mensen waarvan Arie hield, met zijn leerlingen en vrienden waren voor Arie een feest. Deze geloofsopdracht diepte hij op uit de gelijkenis van de ‘verloren zoon’. Maar het mooiste feest moest nog komen. Daarom koos Arie voor de prachtige woorden uit lied 416
“Ga met God en Hij zal met je zijn, tot we weer elkaar ontmoeten”.
Met deze woorden en dit geloof namen we afscheid van Arie Pasman.

Ds Rob Doesburg

X