In memoriam de heer Bertus Buijtenhuis

Overleden de heer Bertus Buijtenhuis

Geboren op 29 april 1944 in Barneveld
Overleden op 23 juni 2019 in Amersfoort

Bertus Buijtenhuis, Wederik 3, werd in april 1944 geboren op de boerderij. Hij was de vierde van acht kinderen. Hij voelde zich zo thuis op de boerderij, dat hij er samen met zijn vader lange tijd werkte. Tot ongeveer het moment dat een van zijn broers de boerderij overnam en hij werk vond in de huishoudelijke dienst van een Amerikaans bedrijf.

Op latere leeftijd trouwde Bertus met Wies. Het was een perfect fit. Samen kochten zij een huis in Leusden.  Wies werd ziek en Bertus moest, nadat hij jaren met veel toewijding voor haar gezorgd had, in 2001 afscheid van haar nemen.

Bertus, had zo zijn eigen vaste gewoonten. Eén daarvan was dat hij ‘s middag altijd een toertje ging maken met zijn auto. De bezoeken aan zijn zusters en broers verliepen volgens eenzelfde regelmaat. Bertus leefde in zijn eigen wereld. Hoe hij het geloof beleefde, weten we niet. Wel dat hij als vrijwilliger in onze kerk actief was. Zijn gezondheid verhinderde hem de kerkdiensten bij te wonen. Bertus kon het enorm benauwd hebben. Dit betekende dat zich dikwijls in het ziekenhuis moest melden. Uiteindelijk was zijn lichaam uitgeput. hij overleed op 23 juni. Hij werd op vrijdag 28 juni na een afscheidssamenkomst begraven in Oud Leusden.

Ds Rob Doesburg

X