In memoriam de heer Jaap (Jacob Marinus) Ravenhorst

Overleden de heer Jaap (Jacob Marinus) Ravenhorst

Geboren     in Bussum op 14 november 1935
Overleden in Leusden op 23 november 2020

Jaap heeft zijn 85e verjaardag nog kunnen vieren en is maandag 23 november omringd door zijn dierbaren thuis overleden. Velen uit onze gemeente zullen Jaap en Wil kennen. Jaap was een lieve, bescheiden, aimabele man met humor. Hij was een trouwe kerkganger in de Marcuskerk en heeft verschillende werkzaamheden als vrijwilliger in de kerk gedaan. Van koffie schenken, tot helpen bij de verbouwing van de Marcuskerk. Vele jaren bracht hij het kerkblad rond tot zijn gezondheid achteruit ging.

Bovenal was Jaap een lieve, zorgzame echtgenoot voor Wil, die hem tot het laatst met aandacht en liefde heeft verzorgd. “Als vader heeft hij een voorbeeld gegeven”, hoor ik zijn kinderen zeggen. Hij stond altijd klaar voor anderen om te helpen. Jaap was trots op zijn kinderen en gek op zijn kleinkinderen. In zijn werkzame leven werkte hij in de autohandel en hij genoot van ritjes met de auto.

Hij heeft samen met zijn gezin genoten van vele gelukkige jaren. De laatste periode in zijn leven was in verband met de ziekte van dementie niet gemakkelijk. Hij was blij met de steun en zorg van Wil, zijn kinderen en mensen uit onze gemeente die hem bleven opzoeken.

Zijn afscheidsdienst vond in besloten kring plaats op maandag 30 november op Rusthof. Nu mag Jaap thuiskomen en geborgen zijn bij God, zoals het op zijn rouwkaart staat. We wensen Wil, zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte in het gemis.

ds Anette Sprotte

X