In memoriam de heer Pierre Herbert Pels Rijcken

Overleden de heer Pierre Herbert Pels Rijcken

Meer dan 41 jaar geleden schaatste Herbert Pels Rijcken, samen met zijn broer Pieter, elke dinsdagavond op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Daar ontmoette hij Margreet van Leeuwen Boomkamp, met wie hij trouwde.

Hun domicilie werd natuurlijk het landgoed Lockhorst. Herbert was naast eigenaar van het Landgoed Lockhorst ook rentmeester. Met hart en ziel was Herbert verbonden met de landgoederen, de agrarische bedrijven, paarden en het jagen. Vooral dat laatste was een grote passie, samen met zijn Labrador Flora.

Herbert had een groot hart voor zijn medewerkers, maar zijn gezin stond bovenaan. Met elkaar beleefden zij fantastische vakanties in het Franse Valprionde. Voor Herbert was het “gezelligste uurtje” van de dag vóór het avondeten. Borreltje met zoutjes en samen praten.

Na een kort ziekbed is Herbert op 19 april rustig ingeslapen. Of zoals dat op de rouwkaart stond, “vertrokken naar de eeuwige jachtvelden”. Na een afscheidsbijeenkomst in de Dorpskerk werd Herbert op 25 april op Rusthof begraven.

Margreet en haar kinderen zijn enorm dankbaar dat zij hun leven vele jaren mochten delen met Herbert.

Ds Rob Doesburg

X