In memoriam de heer Willem Dirk Zevenboom

Overleden de heer Willem Dirk Zevenboom

Op 2 augustus is overleden Willem Dirk Zevenboom, Kuperssingel 167.
De afscheidsdienst werd gehouden op 8 augustus in de Marcuskerk. Wim werd daarna begraven op Rusthof in Amersfoort.

Wim had een indrukwekkend werkzaam leven achter de rug. Aanvankelijk combineerde hij zijn werk met een 10 jarige opleiding tot registeraccountant. Ongetwijfeld zullen gemeenteleden hem kennen als een actief gemeentelid. Zo is hij penningmeester geweest in wat toen de Gereformeerde kerk in Leusden heette en was hij jaren lang betrokken bij de Kringloopwinkel.

Op een of andere manier kwam er wat afstand tussen Wim en de kerk. Gelukkig hebben Wim en zijn vrouw Betty via collega Baljet de verbondenheid met de kerk weten vast te houden. Een van zijn favoriete hobby’s was wandelen. Liefst met de hond en de (klein) kinderen.

Hoewel hij geen instrument bespeelde was Wim geweldig muzikaal. Hij bezat een eindeloze hoeveelheid platen en cd’s. Alles nauwkeurig gerubriceerd en beschreven. Het is niet zo verwonderlijk dat zijn analytische en systematische manier van denken hem het tot een uitgesproken fan van J. S. Bach maakte. Aan het einde van de afscheidsdienst zongen we met elkaar “O Geest der eeuwigheid”. Een lied op een door Bach gecomponeerde melodie.

Ds Rob Doesburg

X