In memoriam de heer Willem Jannes van Oostveen

Overleden de heer Willem Jannes van Oostveen

Op vrijdag 21 december is Willem Jannes van Oostveen op een leeftijd van 81 jaar overleden. Hij was een karakteristieke en charmante man met een eigenwijze humor. Hij woonde sinds een jaar op de Asschatterweg 34 en daarvoor vele jaren in de wijk Alandsbeek. Willem heeft bos-en landbouwkunde gestudeerd. Zijn jonge werkzame leven was gekenmerkt door verschillende verblijven in het buitenland, zoals Canada, Suriname, Soedan, Indonesië en Botswana. In Suriname zijn zijn twee zonen Thijs en Maarten geboren. Toen deze de leeftijd van de middelbare school hadden bereikt, verhuisde het gezin naar Leusden en werkte Wim nog een aantal jaren in Botswana.

Na het overlijden van zijn vrouw in 2002 raakte hij meer sociaal betrokken. Hij was geïnteresseerd in zijn genealogie, in geschiedenis en in geloofsvragen. Hij was een gelovig mens. Zijn twee zonen betekenden veel voor hem en voor zijn drie kleinkinderen was hij een geliefde en ondernemende opa.

Op vrijdag 28 december 2018 hebben we in de aula van Rusthof afscheid van hem genomen en hem op de begraafplaats daar begraven. We wensen zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte in het gemis.

Ds Anette Sprotte

X