In memoriam mevrouw An Bouman – Versteeg

Overleden mevrouw An Bouman – Versteeg

Geboren op 30-11-1931  –  Overleden op 10-03-2019

Op 10 maart is overleden An Bouman, zij woonde aan de Leusbroekerweg  3a. Afgelopen periode werd zij liefdevol verzorgd in Lisidunahof. Haar sterke betrokkenheid met God, zijn wonderschone schepping en de kerk motiveerde haar om een HBO studie theologie te gaan volgen. Ze heeft daarvan niet alleen met hart en ziel genoten, maar ook anderen meegenomen in alle “ontdekkingen” die zij deed.

Haar afstudeerwerk concentreerde zich op de uitleg van Psalm 8, de mens als kroonstuk van de schepping. Ze schreef er niet alleen een prachtige scriptie over, maar presenteerde deze Psalm op menig kerkelijke vergadering en uitgebreid in onze SeniorenSoos. Themawoorden uit deze Psalm waren wat An Bouman betreft: ‘Verwondering’ en ‘Verantwoordelijkheid’. Ze betrok dat zeker ook op zichzelf. Verwondering om de schoonheid van de natuur in haar eigen tuin. Wat kon ze eenvoudig en vroom genieten van de prachtige bloemen en het zingen van de vogels in de tuin.

Maar de mens, als kroon op de schepping, draagt ook verantwoordelijkheid. An Bouman heeft deze verantwoordelijkheid zeker en plichtgetrouw opgepakt. Natuurlijk in de eerste plaats voor haar gezin, eveneens in de langdurige zorg voor haar man, die zij jarenlang thuis verzorgd heeft. Bij die verantwoordelijkheid hoorde ook haar rol in de kerk. Op vele fronten in het kerkenwerk is zij actief geweest.

Zaterdag 16 maart in de aula van Rusthof namen we afscheid van An Bouman. Vanzelfsprekend deden we dat met de woorden van Psalm 8. Verdrietig, maar ook dankbaar voor haar leven met ons.  En net als An Bouman uitkijkend naar een Nieuwe hemel en een Nieuwe aarde.

Ds. Rob Doesburg

X