In memoriam mevrouw Coby Dijkstra – van Hulzen

Overleden mevrouw Coby Dijkstra – van Hulzen

Geboren op 7 juli 1955 in Katwijk
Overleden op 4 juni 2020 in Leusden

Donderdag is op 64-jarige leeftijd overleden Coby Dijkstra – van Hulzen.
Ze woonde aan de Kalverkamp in Leusden samen met haar man Gerben. Samen hebben zij twee zoons gekregen: Harmen en Robert.

Coby was een zeer toegewijde en bescheiden vrouw die altijd voor een ander klaarstond. Velen hebben haar gekend als juf op de basisschool, want ze stond 40 jaar voor de klas. Ze hield van kinderen en was in onze gemeente ook jarenlang leiding van de kindernevendienst.

Vijf jaar geleden kreeg Coby de diagnose van darmkanker. Dankzij de behandelingen die aansloegen en te verdragen waren, heeft ze langer van het leven mogen genieten dan verwacht. Ze hield van wandelen in de bergen en bleef zolang het nog kon als vrijwilliger actief op basisschool de Holm. Waar ze verwachtte door haar ziek-zijn in te storten, heeft ze juist veel kracht en hoop ervaren door alle mensen die met haar meeleefden. Niet alleen in haar directe kring van familie en vrienden, maar ook via de tennisvereniging, collega’s op school, de leiding van de kindernevendienst. Dat deed haar echt goed.

Coby is opgegroeid en opgevoed met het geloof en de kerk. In haar latere leven heeft ze daar afstand van genomen en tegelijkertijd naar nieuwe wegen gezocht om daar op haar eigen wijze vorm aan te geven.

Op woensdag 10 juni is afscheid van haar genomen in besloten kring.

Wij bidden dat alle liefdevolle herinneringen aan haar, en alles wat ze betekend heeft voor haar gezin en zovele anderen, niet verloren zal gaan. Dat dit haar man en kinderen tot troost en steun zal zijn in de tijd die komt.

ds. Marleen Kemink

X