In memoriam mevrouw Dirkje Veenendaal-Peters

Overleden mevrouw Dirkje Veenendaal-Peters

Geboren op 5 augustus 1949 in Ingen
Overleden op 15 juni 2019 in Leusden

Dirkje werd geboren in Ingen in de Betuwe. Haar ouders hadden een kruidenierszaak, waarin zij na haar schooltijd werkte. Toen de zaak verkocht was, werkte ze nog een paar jaar als receptioniste in een ziekenhuis. In 1975 trouwde ze met Rijk Veenendaal en zo kwam ze in Leusden terecht, eerst aan de Wederik, toen aan de Marterhoeve.

Naast haar eigen huishouden en het grootbrengen van hun dochters Rika en Marianne hielp ze mensen in de huishouding. Helpen en zorgen, dat stond in grote letters boven haar leven. Samen met Rijk zorgde ze voor haar ouders, die ook in Leusden waren komen wonen. En ondanks haar zwakke gezondheid, waardoor ze voortdurend moe was, bood ze altijd hulp aan.

Na een maand van onderzoeken kwam half mei aan het licht dat ze kanker had. Ze zou nog 3 à 6 maanden te leven hebben. Ze was er nuchter onder: iedereen wil graag blijven, maar het is zoals het is. Nog onverwacht is ze een maand later thuis overleden.
In de uitvaartdienst in de Dorpskerk hebben we teruggekeken op haar leven, in het licht van liederen en Bijbelwoorden die ze ons zelf had aangereikt: Psalm 119: 105:
“Uw woord is een lamp voor mijn voet, een licht op mijn pad”, de trouwtekst. Naar dat licht had ze gezocht, ook zondags in de kerk, luisterend naar de goede woorden van licht en liefde om mee te leven, ook als het moeilijk is.

Op 21 juni hebben we haar lichaam te ruste gelegd bij haar ouders op begraafplaats Oud Leusden. We leven mee met Rijk, Rika en Jeroen, en Marianne en wensen hen sterkte en troost uit het Woord dat een lamp is voor je voet en een licht op je pad.

Ds Jos Meijer

X