In memoriam mevrouw Maria (Rie) Willigenburg – Hofland

Overleden mevrouw Maria (Rie) Willigenburg – Hofland

Geboren in Leusden op 26 februari 1924
Overleden in Leusden op 12 oktober 2019

Rie Willigenburg was maar liefst 95 jaar oud, toen zij op zaterdag 12 oktober overleed. Nog altijd scherp van geest, hoewel zij de laatste jaren te maken kreeg met de nodige beperkingen. Zo kon zij tot voor kort nog haar eigen tuin onderhouden, die er dan ook piekfijn uitzag. Geen onkruidje te bekennen.

Rie werd geboren in een groot boerengezin in Leusden. Heel haar leven is zij met het boerenbedrijf verbonden gebleven. Samen met haar man runde zij een boerderij in de omgeving van de Zandbrinkermolen. Ruim dertig jaar geleden werd de boerderij overgenomen door hun zoon Dick, en kochten Rie en haar man Teunis een huis aan de Anfrideslaan.

Zij was geen vrouw van grote vakanties, zij genoot wel volop van dagjes uit samen met haar man. Na het overlijden van haar man, 15 jaar geleden, bleef zij dit volhouden. Daarnaast vond ze het heerlijk om een spelletje domino of rummikub te spelen.
Rie had een zogezegd een eenvoudig vroom geloof. Grote geloofswoorden waren haar vreemd. In de verbondenheid met de natuur wist zij zich verbonden en afhankelijk van de Here God. Als mens heb je niet zelf alles in de hand, je mag leven vanuit de zegen van de Heer. Deze bescheidenheid sierde haar leven. Ze keek terug op een rijk gezegend leven.

Donderdag 17 oktober namen we in de aula van Begraafplaats Oud-Leusden afscheid van Rie. We lazen net als bij het afscheid van haar man de Psalmen 127 en 128. Rie mag rusten onder de hoede Gods.

Ds Rob Doesburg

X