In memoriam mevrouw Willie Schonewille-Ouwejan

Overleden mevrouw Willie Schonewille-Ouwejan

Geboren    op 7 maart 1940 in Apeldoorn
Overleden op 3 september 2020 in Amersfoort

Wil Schonewille, Walstro 7, was niet alleen verzot op haar kinderen, maar ook schoon- en kleinkinderen. Ze begon helemaal te glimmen als ze over haar achterkleinkinderen sprak. Geen wonder dat de snoepzak binnen het gezin van Wil en Fake een lange stevige traditie heeft. Bij bijzondere familiefeesten, maakte Wil voor ieder kind een snoepzak. Met behalve lekker snoep ook een klein cadeautje. Een doorgaande traditie tot en met haar achterkleinkinderen.

Wil heeft een enorm rijk leven gehad. Waarvan zij ondanks haar kwetsbare gezondheid met volle teugen genoten heeft. In vele opzichten was zij, zonder Fake te kort te doen, het middelpunt van het familieleven. Van vakantie tot en met familiefeesten en ontmoetingen, Wil stond garant voor een goede organisatie en niemand kwam iets te kort.
Toch verstond ze ook de kunst om zich terug te trekken en te genieten van de wereld van een boek. Niet zomaar af en toe een romannetje. Wil verslond boeken. Inmiddels staat werkelijk de hele zolder vol boeken. Wil heeft ze allemaal gelezen.

Wil was een vrome vrouw. In de goede zin van het woord. Ze wist dat haar leven geborgen was in de handen van haar Heer. Het samen nadenken over het geloof kostte haar geen enkele moeite. Of het nu ging over een kerkdienst, preek of over haar eigen persoonlijk geloof, Wil sprak er graag over.

Vol goede moed ging zij enkele weken geleden met benauwdheidsklachten naar het ziekenhuis. Aanvankelijk leek Wil op te knappen. Toch vond haar lichaam niet meer de kracht tot herstel.
Op 3 september stierf ze. In de vaste overtuiging dat haar leven groter was dan de grenzen van haar bestaan.

Met een indrukwekkende afscheidsdienst brachten Fake en zijn kinderen Wil een laatste saluut. Dit in de wetenschap dat het de Here God het is die haar uiteindelijk de laatste eer geeft.

Ds Rob Doesburg

X