In memoriam Nelly L. (Nel) Nieuwenhuize – Verkamman

Overleden mevrouw
Nelly L. (Nel) Nieuwenhuize – Verkamman

Geboren op 24 juni 1939
Overleden op 7 maart 2020

Nel overleed op een leeftijd van 80 jaar.
Ze was een betrokken, actief en sociaal mens die samen met haar man Leen veel voor de Leusdense samenleving en voor onze kerk heeft betekend.

Zij was een bekende persoon in Leusden. Dat realiseerde ik me toen ik met haar enkele keren cappuccino op een terras in het winkelcentrum dronk en vele mensen haar begroetten en een praatje met haar maakten. Bovenal was zij een lieve vrouw voor Leen. Ze was een zorgzame (schoon) moeder voor haar kinderen Koen, Ellen en Valentijn en een lieve oma voor haar vier kleinkinderen.

Nel is 1939 in Den Haag geboren en via de scouting leerde ze in 1958 haar geliefde man Leen kennen. Toen Nel en Leen in 1962 trouwden, woonden ze in Rotterdam en vanaf 1972 in Leusden. Sinds Ellen naar de kleuterschool ging in 1978, werkte Nel als secretaresse bij het Dienstencentrum van de Gereformeerde Kerken. Daarnaast was zij actief in verschillende besturen zoals bij het CDA, de Wereldwinkel en de diaconie van de Marcuskerk. Ds Jan Simon Ridderbos die haar afscheidsdienst leidde, noemde Nel een rots in de branding en de moeder van de gemeente.

De laatste jaren van haar leven ging haar gezondheid steeds verder achteruit en werd de wereld om haar heen steeds kleiner. Ze kon rekenen op de liefdevolle zorg van Leen en hun kinderen én de aandacht van vele vrienden! Ze was dankbaar en blij met alle zorg die ze ontving en tegelijkertijd gaf ze die ook aan anderen.

Met de trouwtekst ”Sterk als de dood is de liefde” uit Hooglied en de foto van Nel’s hand in die van haar man, namen we op 13 maart afscheid van haar en vertrouwden haar toe aan de zorgzame handen van God. Moge de liefde die er was tussen Nel en Leen, de liefde tussen haar en haar kinderen en kleinkinderen, en de vriendschap met velen van u, de herinnering aan haar kleuren en troost geven in het gemis.

ds Anette Sprotte

X