Klusgroep Diaconie aan het werk

Zaterdag 29 mei 2021 was de klusgroep om 9.00 uur aanwezig bij de Timon-woongroep De Wissel in Amersfoort.

Manus, Jonathan, Floris, Bas, Maura en Evert Jan hadden direct al een goede klik, nog voordat er laminaat gelegd werd. Er moest nog even gesjouwd worden, toen was de ruimte leeg. Drie mensen gingen met de vloer aan de slag, Jonathan, Evert Jan en Willemieke, een bewoonster van De Wissel.

Jonathan werd ’s middags afgewisseld door Corina. Zij hadden het laminaat leggen en op maat zagen snel onder de knie, ook dankzij een erg professionele afkortzaag.

De binnenplaats en de tuin werden onderhanden genomen door Manus, Floris, Maura en Bas, ook met hulp en aanwijzingen van de bewoners. Door klussen als onkruid verwijderen, snoeiwerk, planken voor de plantenbakken zagen en schilderen ontstonden er mooie samenwerkingsverbanden!

Wij werden heel goed verzorgd, ’s avonds zelfs met een Chinese maaltijd. En in de pauzes zaten we gezellig bij elkaar op de binnenplaats. Er werd vaak gezegd: we zijn zo blij met jullie! De vrolijkheid was duidelijk zichtbaar, kijk maar naar de vlog van Maura (klik hier) en een aantal foto’s die gemaakt zijn.

Maandagmiddag en -avond zijn we weer naar De Wissel geweest, om samen met bewoners te helpen met afronden van de werkzaamheden. Deze klus was te groot voor één dag.

De vloer is nu klaar en de bewoners kunnen de woonkamer weer inrichten en jarenlang genieten van hun nieuwe vloer. De spierpijn is tijdelijk, maar de dankbaarheid, zowel bij de klussers als bij de bewoners van De Wissel, is blijvend!

Veel dank aan de helpers, ook aan Jojanneke van De Wissel voor de plezierige communicatie.

X