Najaarsactiviteiten voor kinderen en gezinnen

Save the dates: najaarsactiviteiten voor kinderen/gezinnen

Het nieuwe seizoen van de Protestantse gemeente Leusden is nu echt van start gegaan! Zondag 3 september vierden we heerlijk onder de zomerzon de aftrap. De komende maanden staan er allemaal mooie activiteiten op de planning. Bij deze een overzicht:

  • Iedere zondag is er kindernevendienst in de Dorpskerk. De vieringen beginnen zoals gewend om 10.00 uur. De kinderen worden verdeeld over twee groepen, zodat de jongere en oudere kinderen een eigen programma hebben dat aansluit op hun belevingswereld.
  • Voor ouders organiseren de dominees dit najaar drie avonden waarop ze in gesprek gaan over geloof en kinderen. De workshops over geloofsopvoeding staan gepland op 26 oktober, 9 november en 30 november. Ze starten om 20.00 uur in de Marcuskerk. Meer info is te vinden op pgleusden.nl/verdiepen.
  • Op 29 oktober is er weer een KND XL. Aan de hand van een mooi bijbelverhaal gaan we samen creatief en/of sportief met elkaar aan de slag. De kinderen worden aan het begin van de kerkdienst (in de Dorpskerk) gebracht en blijven de hele dienst bij de kindernevendienst.
  • Sint Maarten wordt dit jaar gevierd op zaterdag 4 november, in de Jozefkerk. We zingen Sint Maartenliedjes, kinderen beelden het verhaal van Sint Maarten uit en we lopen daarna in een lampionnentocht naar de Marcuskerk. Ook wordt er weer eten verzameld voor de voedselbank. Alle kinderen (en hun (groot)ouders) zijn welkom vanaf 18.30 uur.
  • Op 19 november is er in de Dorpskerk een kinderthemaviering over het avondmaal. De kinderdienst begint om 10.00 uur. Meer informatie volgt!
  • Zoals ieder jaar vieren we Advent iedere zondag aan de hand van een speciaal project. Vanaf 3 december vier zondagen lang in de Dorpskerk.
  • Op 24 december is er een kinderkerstnachtdienst. Meer informatie over deze avondviering komt nog.
  • Eerste Kerstdag vieren we de geboorte van Jezus ook tijdens de kindernevendienst. De dienst in de Dorpskerk begint om 10.00 uur.

Op de hoogte blijven van het kinderwerk in de PgL? Meld je aan voor onze mail via kindernevendienst@pgleusden.nl. Mochten jullie vragen hebben óf ons een keer willen helpen/het team komen versterken, laat het weten. En voor alle activiteiten geldt: wees welkom en neem gerust een vriendje, vriendinnetje, buurmeisje, nichtje of neefje mee! 🙂

X