Oecumenische adventsvespers: ‘groene’ Kerst

De adventsvespers zijn inmiddels een oude traditie. Als kerken van Leusden (naast onze gemeente de katholieke parochie en de Koningshof) zoeken we elkaar op om samen te vieren dat God onze wereld niet aan haar lot overlaat, maar dat Hij naar ons omziet.

De voorbereiding is al in volle gang. Het thema is dit jaar:
Op weg naar een ‘groene’ Kerst.
Moet het niet zijn op weg naar een ‘witte’ kerst? Het kerstlied ‘I’m dreaming of a white christmas’ van Bill Crosby, dat vaak al vanaf november overal te horen is, weet een diep verlangen te raken: met Kerst dromen wij van een witte laag over de aarde. Ik kan me echter niet herinneren wanneer we ooit een witte kerst hebben gehad. Switchen we daarom naar een ‘groene’ kerst? Nee!

Met het oog op de actualiteit zoals de klimaatconferentie in Glasgow en haar oproep gehoor te geven aan de verandering van het klimaat én onze verantwoordelijkheid als christenen om Gods goede schepping te behouden, staan we in de vier vespers stil bij de volgende onderwerpen: verwondering, verbijstering, verantwoording en verandering. We luisteren naar teksten van profeten en sluiten aan bij de actualiteit aan de hand van artikelen uit de krant.

De vespers vinden plaats op 1, 8,15 en 22 december 2021 in de Sint Jozefkerk van 19:00 – 19: 45 uur!

 

X