Online dienst op Pinksteren vanuit de Koningshof

Pinksteren

Pinksteren: een andere Geest gaat waaien!
Oecumenische Pinksterviering in coronatijd, 31 mei 2020

Dit jaar geen gezamenlijke Pinksterviering op het plein maar een online oecumenische viering vanuit De Koningshof.

Aan deze viering werken de vier kerkelijke gemeenschappen van Leusden mee: de Jozefkerk van de Sint Lucasparochie, de Protestantse gemeente Leusden, de Evangelische Gemeente en de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt ‘De Koningshof’.

De voorgangers Gerard van Amerongen, Pieter van den Berg en Marleen Kemink leiden de dienst.

De muziekgroep KingsChord van De Koningshof zal de dienst begeleiden. Vanwege coronamaatregelen zal de Jozefkerk meedoen met opnamen van onderdelen van de viering.

Het thema voor de Pinksterviering is ‘vrijheid’. Dit jaar vieren we 75 jaar bevrijding in een tijd waarin het coronavirus onze vrijheid beperkt. Wat betekent vrijheid? Hoe gaan we straks onze vrijheid weer gebruiken? Met Pinksteren vieren we hoe Jezus Christus vanuit de hemel de Geest heeft uitgestort. Met Pinksteren gaat er een andere Geest waaien! Waar de Geest is, is vrijheid….

Ga naar www.kerkomroep.nl. Typ de plaatsnaam in: Leusden. Kies: De Koningshof. Daar vind je de Pinksterviering. Op Pinksterzondag 31 mei 2020 is de dienst te bekijken op welk moment u maar wilt.

Omdat de dienst al op zaterdagmiddag 30 mei wordt opgenomen, kunt u ook zaterdagavond al de dienst downloaden en die op welk moment u maar wilt op Eerste Pinksterdag bekijken. Dan hebt u geen last van eventuele overbelasting van de website.

Download hier de liturgie van de Pinksterdienst

Voor de vier kerken: gezegend Pinksterfeest!

Marleen Kemink, PgL
Antoinette Bottenberg, RK
Pieter van den Berg, GKv
Gerard van Amerongen, EGL

X