Help de vluchtelingen uit Oekraïne

Ook in Leusden stromen nu de vluchtelingen binnen, vrouwen met hun kinderen. In allerijl is er een noodopvang gecreëerd door vele bereidwillige handen. Echter er moet nog veel gebeuren. Onze kerk werkt mee om de opvang te organiseren. Dit gebeurt in samenwerking met de Gemeente Leusden, de kerken (PgL en GKV) en vele andere maatschappelijke organisaties. De belangrijkste coördinator van deze acties is de Stichting Gastvrij Leusden.

U kunt ook uw steentje bijdragen en wel op de volgende manieren:

• Geef u op als vrijwilliger via de website van www.gastvrijleusden.nl. Er is regelmatig behoefte aan gastvrouwen/gastheren, mensen die wassen willen draaien en voor vervoer naar locaties. Binnenkort zoekt de organisatie ook mensen die programma willen (helpen) verzorgen op de locatie voor dagactiviteiten in de Koningshof.
Na opgave als vrijwilliger kan men zelf inschrijven op taken die in het digitale rooster vermeld staan. Of reageren op een vraag in één van de app-groepen. Al veel leden van de PgL en Koningshof draaien momenteel mee als vrijwilliger

• Word gastheer/gastvrouw in de opvanglocatie in Leusden-zuid. Je bent dan een eerste vraagbaak voor de bewoners van de opvanglocatie. Je kunt je inschrijven voor één uur op een bepaalde dag op de website:  http://centraleopvang.gastvrijleusden.nl/. Hier vind je nadere informatie. Onderaan kun je per week aangeven welk tijdstip je aanwezig wilt zijn.
Wil je meer informatie of kom je er niet uit, dan kun je ook eerst een mail sturen naar bouwevandereems@pgleusden.nl.

• Steun de organisatie van de eerste noodhulp door een financiële bijdrage.
U kunt een bedrag overmaken naar bankrekening NL78 RABO 033 598 8512 ten name van Stichting Gastvrij Leusden (onder vermelding van: Leusden Helpt).

Laat de vluchtelingen niet in de kou staan en ondersteun ze !!

X