Voorbereiding op de Moldaviëreis: bezoek aan de Orthodoxe Parochie Amersfoort

Als voorbereiding op onze gemeentereis naar Moldavië hebben wij contact gezocht met de Orthodoxe Parochie Amersfoort (O.P.A).

In Moldavië is 95% van de bevolking orthodox en omdat we tijdens onze reis een orthodoxe viering gaan bezoeken, willen we voorafgaand aan de reis ons licht opsteken bij deze parochie.

Vader Stephan, rector van de parochie van Cornelius de Honderdman, was direct bereid om ons te ontvangen. Ook andere belangstellende gemeenteleden zijn van harte welkom.

Dat zal gaan in twee bezoeken:

  • Een informatieavond op woensdag 13 februari van 19.00-21.00 uur
  • Het bijwonen van een viering (de Goddelijke Liturgie) op zondag 17 februari van 10.15-12.00 uur, na afloop is er gezamenlijk koffiedrinken.

Zowel de informatieavond als de viering vinden plaats in het kerkgebouw aan de Matthias Withoosstraat 34, 3812 ST Amersfoort.

Omdat we graag willen weten hoeveel belangstelling er is, en om auto’s beter te ‘vullen’ ons verzoek om je/u vooraf aan te melden: per mail/telefoon naar Rijk/Inge van Laar of via de intekenlijsten die zondag 27/1 en 3/2 in de Dorpskerk liggen en zondag 3/2 en 10/2 in de Marcuskerk.

ZWO-secretariaat: e-mail renivanlaar@gmail.com of tel. 033 495 3221.

X