Zondag 8 december Amnesty-kaarsen, (kerst-)kaarten en schrijfactie

Zondag 8 december 2019 hopen de vrijwilligers van Amnesty International van de afdeling Leusden traditiegetrouw aanwezig te zijn in onze beide kerken met Amnesty-kaarsen en (kerst-)kaarten.
Ook zal er weer een mogelijkheid zijn om deel te nemen aan een schrijfactie.

Elk jaar rond 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, houdt Amnesty de grootste jaarlijkse schrijfactie ter wereld.

Schrijf voor de vrijheid van Yasaman Aryani (Iran)
De 23-jarige Iraanse actrice Yasaman Aryani deed op Internationale Vrouwendag 2019 iets heel moedigs. Ze deelde bloemen uit aan vrouwelijke treinpassagiers en droeg daarbij geen hoofddoek. Yasaman vecht voor een wereld waarin vrouwen zelf kunnen kiezen welke kleren ze dragen. In Iran kan dat niet. Yasaman kreeg 16 jaar cel, waarvan ze er minstens 10 moet uitzitten. Haar moeder, die ook meedeed aan de actie in de trein, kreeg dezelfde straf. We roepen de Iraanse autoriteiten op om Yasaman onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij te laten.

Schrijf voor een huis voor Nasu Abdulaziz(Nigeria)
Nasu Abdulaziz (25) raakte 2 jaar geleden zijn huis kwijt. Het stond in Lagos, Nigeria’s grootste stad. De autoriteiten hadden besloten dat de hele wijk waar hij woonde tegen de vlakte moest, om plaats te maken voor nieuwbouw. Bulldozers sloopten de huizen en de bewoners werden beschoten. Er vielen 9 doden; 15 mensen zijn nog steeds vermist. 30 duizend mensen raakten dakloos. Ze wonen nu onder omgekeerde kano’s, onder bruggen, bij vrienden en familie. We roepen de Nigeriaanse autoriteiten op om een onderzoek in te stellen naar de massale uitzettingen, en om mensen weer onderdak en een volledige schadevergoeding te geven.

Meer informatie kunt u lezen op website www.amnesty.nl

Mogen we op 8 december weer op u rekenen? Hartelijk dank!

De ZWO-groep

X