Collectemunten

Een vertrouwd beeld bij onze kerkcollecten zijn de collectemunten. Begrijpelijk, want collecte-munten kunt u bij uw jaarlijkse aangifte van de Inkomensbelasting als gift aftrekken. Voor u een bruto-netto verhaal en voor de kerk zelfs netto-netto! Want de kerk is een zgn. ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) en kan daardoor giften belastingvrij ontvangen. Door de fiscale aftrek die u eventueel geniet, kunt u overwegen uw fiscale voordeel door te geven aan uw kerk.

Collectemunten zijn er in 3 coupures: € 0,70 (groen), € 1,10 (violet) en € 2,50 (geel).

De collectemunten worden verstrekt in herbruikbare zakjes per 20 stuks. Bestellen van de munten kan per traditionele bankoverboeking, internetbankieren of via de Kerkwinkel op deze website.
Bij bestellen via de website maakt u eerst een account aan. Hierna bestelt u in de door u gewenste coupure(s), plaatst deze in de ‘winkelwagen’ en betaal via iDeal.

Bij internetbankieren of per traditionele bankoverschrijving kunt u een bedrag van € 14, € 22 of € 50 (of een veelvoud hiervan) overmaken op rekening NL82 RABO 0335 9157 87 t.n.v. PgL collectegelden. (In beide situaties vragen wij u de specificatie van uw bestelling en het bezorgadres voor de collectemunten te vermelden).

De munten worden binnen twee weken bij u thuis bezorgd.
Voor informatie en bezorging belt u het kerkelijk bureau 06 1536 5350 of e-mailt u naar: kerkbur.fin@pgleusden.nl.

pgl-collectes
collectemunt-groen
collectemunt-paars
collectemunt-geel-
X