Onze kerk heeft voor al onze gemeenteleden een eigen betekenis. Een plek om tot jezelf te komen of anderen te ontmoeten, een oud gebouw om in op te ademen, een plek om te vieren en te geloven. We willen een plek zijn waar iedereen terecht kan, of je nu lid bent of niet.

De kerk krijgt geen subsidie, maar er zijn wel veel kosten. Onderhoud van de gebouwen, water en licht, de koffie na de dienst, maar ook de mensen die voor de PgL werken (de predikanten, kerkorganist, beheerder, communicatiemedewerker). Daarnaast zijn ook aan de activiteiten, of die nu voor jong of oud worden georganiseerd, als start van het seizoen of als maandelijkse ontmoeting, kosten verbonden.

Voor deze kosten vragen we onze gemeenteleden om een financiële bijdrage. Dat doen we in de actie Kerkbalans, ieder jaar in januari. Kerkbalans is een gezamenlijke actie van drie landelijke kerkgenootschappen, de Protestantse Kerk, de Rooms-Katholieke Kerk en de Oud-Katholieke Kerk. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari gul te geven voor hun eigen plaatselijke kerk.

Geeft u ook om onze kerk? Doe dan mee. Samen kunnen we van betekenis zijn en blijven voor de mensen om ons heen.

 

Geef voor je kerk

Voor de campagne van 2019 is het thema “Geef voor je kerk”. De actieperiode is van 19 januari t/m 2 februari 2019. In deze periode worden enveloppen met informatie en de kerkbalanskrant rondgebracht. Hierin zit een formulier waarop u kunt aangeven of u wilt meedoen en op welke manier (hoeveel u wilt toezeggen en in welke maanden u wilt betalen).

Sinds een aantal jaar is het ook mogelijk digitaal mee te doen. Heeft u daarvoor belangstelling, stuur dan een mail naar  kerkbalans@pgleusden.nl.

b-kerkbalans_nwestijl2018lc_tweekleuren
X