Kindernevendienst thuis

Bijbel basics, de methode die voor de kindernevendienst wordt gebruikt, heeft het Bijbelverhaal en de werkbladen geschikt gemaakt om thuis met de kinderen mee te werken tijdens de kerkdienst. Elke week mailen we de werkbladen naar de ouders.

Mocht u geen mail van de kindernevendienst ontvangen en wel graag deze bladen ontvangen? Stuur dan een mail naar
kindernevendienstdk@pgleusden.nl 

U kunt de bladen ook zelf downloaden op debijbel.nl/bijbelbasics

Kindernevendienst in de Dorpskerk

We beginnen in het Trefpunt of buiten, als dat kan. Aan het eind van de dienst komen we de kerk in om Gods zegen te ontvangen. We blijven daarbij voorin staan, en gaan na de dienst weer naar het Trefpunt. De kinderen mogen dus niet naar hun ouders toe (vanwege de coronarichtlijnen).
Als je er bezwaar tegen hebt dat je kind mee gaat de kerk in (en daarbij ook online te zien is), laat het dan weten. We zorgen er dan voor dat je kind niet mee naar binnen de kerk in gaat, iemand van de leiding blijft dan achter.

Iedereen is welkom! Ook als je (groot/pleeg)ouders niet in de kerk kunnen zitten.
Voor de voorbereiding is het fijn als je je even opgeeft, via kindernevendienst@pgleusden.nl.
Als je verkouden bent of andere klachten hebt, mag je helaas nog niet meedoen.

Elke zondag | 10 uur | Dorpskerk

Om de zes weken is er een speciale kindernevendienst, een zogeheten kindernevendienst-XL. Die duurt extra lang, zodat we nog meer leuke en andere dingen kunnen doen rondom een Bijbelverhaal of een Bijbels thema, zoals het Avondmaal, naastenliefde en duurzaamheid. We gaan creatief aan de slag door bijvoorbeeld te schilderen of toneel te spelen en maken er zo een bijzondere kindernevendienst van!

Informatie
Petra Oosterom, tel. 033 – 496 16 08,
e-mail kindernevendienstdk@pgleusden.nl

Kinderen welkom in de Marcuskerk

Tijdens de zondagsdiensten in de Marcuskerk is er voor kinderen in de basisschoolleeftijd speciaal een hoek voorin de kerk beschikbaar met een doos knutselspullen en andere materialen. Kinderen kunnen hier dan spelen, of iets uitzoeken en meenemen in de kerk bij hun ouders.

PowWow

Houd je als gezin van leuke dingen doen, een goed verhaal en samen eten met andere gezinnen? Dan is POW WOW iets voor jullie! Eén keer per maand op zaterdagmiddag kunnen jullie samen spelenderwijs een Bijbelverhaal ontdekken. Er is ook een moment van rust en bezinning met muziek en liedjes zingen. Aan het eind van de middag staat eten voor jullie klaar.

POW WOW is een zinvolle en ontspannen zaterdagmiddag waarop jullie andere gezinnen ontmoeten. Samen plezier hebben staat voorop!
Het eerste uur wordt spelenderwijs – met spelvormen en creatieve activiteiten – een Bijbelverhaal ontdekt. Daarna is er een moment van rust en bezinning, ten slotte eten we samen
POW WOW is voor ouders en kinderen (4 – 12 jaar). Ook opa’s en oma’s zijn welkom. Het kost niets, maar er is wel een giftenpot voor de onkosten.
Elke eerste zaterdagmiddag van de maand: 16.30 – 18.30 uur (incl. samen eten).

MFC Atlas, Biezenkamp 288, Leusden (tegenover de Marcuskerk).

Gratis en voor iedereen, wel graag aanmelden i.v.m. het eten via: powwowleusden@gmail.com.

Kerkdiensten voor en door …

Gedurende het seizoen zijn er een aantal diensten waarin de kinderen een speciale plaats innemen. Liederen en verhaal worden op hen afgestemd en vaak worden ze vooraf of tijdens de dienst ingeschakeld.

Natuurlijk zijn volwassenen ook welkom, ook wie geen (klein)kinderen bij zich heeft.

Aan het begin van het schooljaar organiseren we samen met de Jozefparochie en de basisscholen in Leusden twee bijzondere diensten.

Klik hier voor een fotoverslag van de dienst van 2019

Een feestelijke viering in de St. Jozefkerk met het verhaal van Sint Maarten voor jong en oud. Daarna staat Sint Maarten buiten op zijn paard te wachten en lopen we – onder begeleiding van een blaaskapel – naar de Marcuskerk. Warme chocomelk en iets lekkers staan voor ons klaar. En natuurlijk een lampion mee voor onderweg.

Bekijk het fotoverslag van 9 november 2019.

Meer info via ds. Marleen Kemink: keminkmarleen@gmail.com

Op Palmpasen, de zondag voor Pasen, vieren we feest in een speciale dienst voor de kinderen, maar ook voor alle anderen. We horen het verhaal van Palmpasen, zingen daarover (veel kinderliederen) en de kinderen maken palmpaasstokken waarmee ze in optocht door de kerk gaan.

Klik hier voor een terugblik in foto’s op Palmpasen 2018 in de Dorpskerk.

Klik hier voor een terugblik in foto’s op Palmpasen 2018 in de Marcuskerk.

X