Kindernevendienst

Iedere week om 10.00 uur is er kindernevendienst in de Dorpskerk. Elke zondag is er tijdens een deel van de kerkdienst in de Dorpskerk kindernevendienst voor kinderen van de basisschool.

Een paar keer per jaar is er een extra lange kindernevendienst XL. We horen het bijbelverhaal en zijn daar dan op een creatieve of sportieve manier mee bezig.

Wil je op de hoogte worden gehouden van de activiteiten? Meld je aan voor onze nieuwsmail via a kindernevendienst@pgleusden.nl.

Kinderen welkom in de Marcuskerk

Tijdens de zondagsdiensten in de Marcuskerk is er voor kinderen in de basisschoolleeftijd speciaal een hoek voorin de kerk beschikbaar met een doos knutselspullen en andere materialen. Kinderen kunnen hier dan spelen, of iets uitzoeken en meenemen in de kerk bij hun ouders.

Basiscathechese

Voor kinderen uit groep 7 en 8 is er basiscatechese onder leiding van de dominee. Samen ontdekken we meer over geloof, bijbel en de kerk. De laatste keer maken we er een bijzondere afsluiting van, meestal in Amsterdam waar we onder meer naar het Joods Historisch museum gaan.

Vieringen voor en door kinderen

Gedurende het seizoen zijn er een aantal diensten waarin de kinderen een speciale plaats innemen. Liederen en verhaal worden op hen afgestemd en vaak worden ze vooraf of tijdens de dienst ingeschakeld.

Natuurlijk zijn volwassenen ook welkom, ook wie geen (klein)kinderen bij zich heeft.

Op of rond 11 november vieren we Sint Maarten samen met de katholieke kerk in Leusden. We horen het verhaal, delen onze rijkdom met de Voedselbank en lopen daarna met lampionnen in optocht van de Jozefkerk naar de Marcuskerk.
In 2023 is dat op zaterdag 4 november om 18.30 uur in de Jozefkerk.
Klik hier voor meer info.

Ieder jaar vieren we Advent aan de hand van een speciaal project. Vanaf 3 december 2023 vier zondagen lang in de Dorpskerk. Op 24 december is er een kinderkerstnachtdienst. Meer informatie over deze avondviering komt nog. Eerste Kerstdag vieren we de geboorte van Jezus ook tijdens de kindernevendienst. De dienst in de Dorpskerk begint om 10.00 uur.

Op de zondag voor Pasen wordt in de Dorpskerk Palmpasenstokken gemaakt en is er een feestelijke optocht door kerk. Uiteraard is er met Pasen zelf ook een feestelijke dienst.

Aan het eind van het schooljaar zetten de kinderen in groep 8 een grote stap naar de middelbare school. In een speciale viering staan we daar bij stil.

X