Coronamaatregelen – UPDATE 25 november 2021

Naar aanleiding van de persconferentie van 12 november gaan we weer elke zondag gebruik gaan maken van Kerktijd. Hiermee kunnen we het aantal mensen in de kerkdienst reguleren en is in geval van een besmetting gelijk duidelijk wie er in de kerk zijn geweest. Houd daarom uw e-mail in de gaten om geen uitnodiging te missen. Na 24 uur vervalt deze automatisch indien er niet gereageerd wordt.

We beperken ook het zingen weer tot de laatste twee liederen naast het gesproken respons, het onze Vader en het Amen.

We gaan ons oriënteren op mogelijkheden om de diensten met Kerst toch op een mooie manier te kunnen laten plaatsvinden, zodat iedereen die dat wil een dienst kan bijwonen.

Voor andere kerkelijke bijeenkomsten:
• De seniorenbijeenkomsten rond de Kerst kunnen onzes inziens gewoon doorgaan met inachtneming van de 1.5 meter afstand, tenzij de overheid met strengere maatregelen komt.
• Ook KND, oppas en Jong & Kerk gaan door.
• Alle kerkelijke vergaderingen zijn weer online.
• Bijeenkomsten overdag kunnen doorgaan. De bijeenkomsten in de avond worden voorlopig
geannuleerd.

We hopen dat we op deze wijze het hoofd kunnen bieden aan de dreiging van besmettingen en toch met elkaar gemeente kunnen zijn.

 

Dorpskerk

12dec10:0011:00Kerkdienst, 3e Advent, viering Heilig Avondmaal (Ook via pgleusden.nl/live)Ds. Rob DoesburgLive uitzending Dorpskerk

19dec10:0011:00Kerkdienst, 4e Advent (GEEN live uitzending)Ds. Anette SprotteDorpskerk

Marcuskerk

12dec10:0011:00Kerkdienst, 3e Advent (GEEN live uitzending)Ds. A. Gruteke-VissiaMarcuskerk

19dec10:0011:00Kerkdienst, 4e Advent (Ook via pgleusden.nl/live)Ds. Rob DoesburgLive uitzending Marcuskerk

Liturgie

Vooraf is de liturgie beschikbaar. Wie deze in zijn mailbox wil ontvangen, kan een mail sturen naar: liturgiedk@pgleusden.nl of liturgiemk@pgleusden.nl. Bij luisteraars naar de kerkomroep kunnen de liturgieën op verzoek wekelijks worden thuisbezorgd.

Kerkradio of Kerkomroep

Kunt u de kerkdienst niet persoonlijk meebeleven? Wilt u de dienst op een ander tijdstip beluisteren?

Kies dan voor een tijdelijke (bijvoorbeeld als u ziek bent) of blijvende oplossing via Kerkradio. U krijgt dan een kerkradio in bruikleen. Deskundigen van de kerk plaatsen het toestel bij u thuis en geven uitleg over het gebruik. De kerk vraagt hiervoor een vergoeding van €7,50 per maand. Is dat teveel voor u? Dan draagt de kerk deze kosten. Neem voor meer informatie of het aanvragen van een kerkradio contact op met Teun den Heijer, d.heijer@hccnet.nl.

Als u internet hebt, kunt u kiezen voor de Kerkomroep. Klik daarvoor op onderstaande knoppen:

pgl-kerkomroep

Kerktaxi

Wilt u voor het bezoeken van de zondagsdienst in Dorpskerk of Marcuskerk gebruik maken van de Kerktaxi?

Neemt u dan tijdig contact op met Renze Steringa, tel. 06 – 4116 1430.
Mailen kan ook: r.steringa@kpnmail.nl

Taizé-diensten in de Marcuskerk

taiz-frankrijk

Enkele keren per jaar wordt in de Marcuskerk een viering georganiseerd in de stijl van Taizé, waarin gebed, meditatie en muziek centraal staan. Om even tot jezelf te komen en stil te worden. In plaats van een overdenking door een voorganger is er midden in de viering een stilte – van acht tot tien minuten. De liederen zijn kort en worden vaak herhaald om zo de betekenis van tekst en muziek tot je te laten doordringen. Het klooster Taizé richt zich op jongeren tot 30 jaar. In de vieringen in Leusden zijn ook oudere geïnteresseerden welkom. En in het koor en de voorbereidingscommissie is altijd ruimte voor nieuwe leden!

Contact: taizeleusden@hotmail.com

X