Elke zondagmorgen is er in beide kerken een dienst. Op bijzondere dagen zijn er gezamenlijke diensten. We zingen uit het Nieuwe Liedboek en lezen uit de Nieuwe Bijbelvertaling. Tijdens de dienst wordt gebruik gemaakt van de beamer. Er is kindernevendienst en oppas voor de allerkleinsten.

Dorpskerk

27okt10:0011:00Kerkdienstds. R DoesburgDorpskerk

03nov09:1509:45Kerk op schootTeam Kerk op schootDorpskerk

03nov10:0011:00Kerkdienstds. A. SprotteDorpskerk

10nov10:0011:00Kerkdienst(m.m.v. Cantorij)ds. R. DoesburgDorpskerk

Marcuskerk

27okt10:0011:00Kerkdienst(Avondmaal, m.m.v. gospelkoor Relation)ds. M. KeminkMarcuskerk

03nov10:0011:00Kerkdienstds. A. LiebichMarcuskerk

10nov10:0011:00Kerkdienstds. A. SprotteMarcuskerk

Liturgie

Vooraf is de liturgie beschikbaar. Wie deze in zijn mailbox wil ontvangen, kan een mail sturen naar: liturgiedk@pgleusden.nl of liturgiemk@pgleusden.nl. Bij luisteraars naar de kerkomroep kunnen de liturgieën op verzoek wekelijks worden thuisbezorgd.

Kerkradio of Kerkomroep

Kunt u de kerkdienst niet persoonlijk meebeleven? Wilt u de dienst op een ander tijdstip beluisteren?

Kies dan voor een tijdelijke (bijvoorbeeld als u ziek bent) of blijvende oplossing via Kerkradio. U krijgt dan een kerkradio in bruikleen. Deskundigen van de kerk plaatsen het toestel bij u thuis en geven uitleg over het gebruik. De kerk vraagt hiervoor een vergoeding van €7,50 per maand. Is dat teveel voor u? Dan draagt de kerk deze kosten. Neem voor meer informatie of het aanvragen van een kerkradio contact op met Teun den Heijer, d.heijer@hccnet.nl.

Als u internet hebt, kunt u kiezen voor de Kerkomroep. Klik daarvoor op onderstaande knoppen:

pgl-kerkomroep

Kerktaxi

Wilt u voor het bezoeken van de zondagsdienst in Dorpskerk of Marcuskerk gebruik maken van de Kerktaxi?

Neemt u dan tijdig contact op met Renze Steringa, tel. 033 – 494 38 82.
Bij geen gehoor kunt u via 06 – 4116 1430 een bericht inspreken.
Mailen kan ook: r.steringa@kpnmail.nl

Taizé-diensten in de Marcuskerk

taiz-frankrijk

Enkele keren per jaar wordt in de Marcuskerk een viering georganiseerd in de stijl van Taizé, waarin gebed, meditatie en muziek centraal staan. Om even tot jezelf te komen en stil te worden. In plaats van een overdenking door een voorganger is er midden in de viering een stilte – van acht tot tien minuten. De liederen zijn kort en worden vaak herhaald om zo de betekenis van tekst en muziek tot je te laten doordringen. Het klooster Taizé richt zich op jongeren tot 30 jaar. In de vieringen in Leusden zijn ook oudere geïnteresseerden welkom. En in het koor en de voorbereidingscommissie is altijd ruimte voor nieuwe leden!

De volgende Taizé-viering is op vrijdag 8 februari 2019.

Contact: taizeleusden@hotmail.com


Oecumenisch Avondgebed

Elke vrijdagavond (met uitzondering van de laatste van de maand*) van 19.45 – 20.30 uur mediteert, zingt en bidt een groep mensen in de Marcuskerk. De liederen zijn voornamelijk uit de bundels van Taizé. De lezingen zijn te vinden in het oecumenisch leesrooster.
Na afloop is er koffie en thee.

Het Oecumenisch Avondgebed is eind jaren zeventig ontstaan toen een groepje mensen uit de Marcuskerk en Jozefparochie gezamenlijk Taizé (broedergemeenschap in Frankrijk) bezocht. De oecumenische inslag is altijd gebleven.

Contactpersoon: Dick Kroon, e-mail dickkroon46@gmail.com.

*Dus op 25 januari, 22 februari en 29 maart 2019 is er géén Oecumenisch Avondgebed.

Church4U

Eigentijdse vieringen met (veel) moderne muziek, zingen, goede band(s) en bijzondere sprekers. Popmuziek, opwekking, Sela. Veel gebruik van beamer en beeld- en videomateriaal. Thema’s die iets oproepen en die je (her)kent in je eigen leven en (on)geloof. Na de viering praten we na bij een drankje.

In het bijzonder voor jongeren en dertigers/veertigers, maar ieder is welkom die op een eigentijdse manier geloof wil vieren en beleven. In het bijzonder ook voor twijfelaars en zoekers.

worship
X