Op deze pagina publiceren we activieiten van de Protestantse gemeente Leusden die gedurende het (winter)seizoen plaatsvinden. Veel is de afgelopen tijd niet doorgegaan vanwege de coronabeperkingen. Vanaf september 2022 hopen we hier weer een compleet overzicht te kunnen bieden.

Lectio Divina - Bijbellezen met je hart

Lectio Divina is een manier van bijbellezen die in de kloosters is ontwikkeld. Het is een meditatieve manier van omgaan met een bijbeltekst. Je luistert naar de tekst die een paar keer hardop wordt gelezen. Je probeert in stilte de woorden te laten klinken en te horen. Pas daarna overweeg je de tekst. Je stelt je open voor wat de tekst je te zeggen heeft en hoe God je daarin aan wil spreken. Het ‘ontvangen’ staat bij deze wijze van luisteren centraal.

Iedere donderdagochtend van 9:30 – 10:00 uur in de stiltekapel van de Marcuskerk

Zincafé Leusden is een oecumenisch initiatief van de Leusdense kerken om meer ‘van buiten naar binnen’ te denken en in te spelen op behoeften van ‘niet- of nauwelijks kerkgangers’. Met speciale gasten uit de wereld van wetenschap, religie, kunst, cultuur of politiek.

Klik hier voor meer informatie.

X