Coronamaatregelen – activiteiten afgelast

Helaas moeten we weer een stapje terug doen in onze activiteiten door de coronamaatregelen. Dat betekent dat we stoppen met de koffie inloopochtenden in beide kerken, evenals met de breikring en de tast toe-maaltijden. Als er eventueel andere activiteiten afgelast worden, krijgen de deelnemers daarvan bericht van hun voorzitter/leider.

Daarnaast adviseert de PKN vergaderingen die online gehouden kunnen worden inderdaad op die manier te organiseren.

Hieronder de activiteiten die voorshands doorgang vinden.

Lectio Divina - Bijbellezen met je hart

Lectio Divina is een manier van bijbellezen die in de kloosters is ontwikkeld. Het is een meditatieve manier van omgaan met een bijbeltekst. Je luistert naar de tekst die een paar keer hardop wordt gelezen. Je probeert in stilte de woorden te laten klinken en te horen. Pas daarna overweeg je de tekst. Je stelt je open voor wat de tekst je te zeggen heeft en hoe God je daarin aan wil spreken. Het ‘ontvangen’ staat bij deze wijze van luisteren centraal.

Iedere donderdagochtend van 9:30 – 10:00 uur in de stiltekapel van de Marcuskerk

Zomerse activiteiten in augustus voor thuisblijvers

Ook in je eigen omgeving is veel schoonheid te ontdekken. We konden elkaar door de corona niet ontmoeten. Gelukkig mogen kleine groepen weer. Fietsen, wandelen, een bezoek aan een museum en een goed gesprek geeft ontspanning voor lichaam en ziel.

Fietstocht op zaterdag 14 augustus 2021 
We vertrekken om 14:00 uur vanaf de Marcuskerk en fietsen een ronde van ca 25 km richting De Glind. Om 17:00 uur zijn we weer terug.

Inspiratiewandeling met een verdiepend thema op donderdag 26 augustus 2021
We vertrekken om 19: 00 vanaf restaurant Bavoort in Den Treek en zullen om 21:00 uur weer terug zijn.

Bezoek tentoonstelling: ‘De vele gezichten van Maria Magdalena’ in het Museum Catharijneconvent Utrecht op dinsdag 24 augustus
Voor het eerst krijgt deze bijzondere vrouw uit de Bijbel een tentoonstelling. Ze wordt gezien als kroongetuige, zondares en feministe en geassocieerd met de vermenging van seksualiteit, sensualiteit en zonde: een baken van hoop en een feministisch icoon. En was ze nu wel of niet getrouwd met Jezus?
Op dinsdag 24 augustus om 14:45 uur heb ik voor in totaal vier mensen kunnen reserveren. Er zijn nog meer plekken beschikbaar.

Opgave voor één of meer activiteiten: Anette Sprotte: sprotteanette@gmail.com

(Beeld: Maria Magdalena door Jan van Scorel – www.rijksmuseum.nl)

Bewegen, stilstaan en veranderen

Missionair kerk zijn dat is:
bewegen, stilstaan en veranderen.
Zegt ds. Anette Sprotte.
Ze scheef er een uitgebreid artikel over,
te lezen door hier te klikken.

X