In memoriam mevrouw Liesbeth Streefland

Overleden mevrouw Liesbeth Streefland

Geboren    op 11 juli 1920 in Dordrecht
Overleden op  1 augustus 2022 in Leusden

Liesbeth Streefland is op de gezegende leeftijd van 102 jaar in alle rust overleden.
Ze was een bijzondere, bescheiden en boeiende vrouw, die tot het laatst de regie in haar handen hield. Ze is op 11 juli 1920 geboren en getogen in Dordrecht en ze koos na haar studie voor het onderwijs. Haar hart ging uit naar werk met mensen in moeilijke situaties.

In 1946 nam haar leven een bijzondere wending die een grote invloed op haar verdere leven had. Door het contact met de Zeister Broedergemeente werd ze geraakt door Gods woorden van liefde en gaf daar gehoor aan.
Vanuit Suriname kwam het verzoek om in de Stadszending te komen werken, een combinatie van evangelisatie en maatschappelijk werk. Ze vertrok in 1946 naar Suriname en een andere wereld ging voor haar open.
Daar kwam ze in aanraking met een Chinese christenfamilie en er bleken meer christelijke chinezen te leven. Liesbeth leerde chinees en zij was een belangrijke persoon in het tot stand komen van een Chinese gemeente en het bouwen van een kerkje aldaar.

In 1962 keerde ze terug naar Nederland. Vanaf 1977 t/m haar VUT in 1983 werkte ze voor de Zending en Werelddiaconaat van de Gereformeerde Kerken. Ze werd aangesteld als studiesecretaris voor de positie van vrouwen in de landen waar de kerken contact mee hadden.

Vanaf 1977 woonde ze in Leusden en was betrokken bij het oecumenisch avondgebed. Naar haar VUT zorgde ze voor haar vader die ook 102 jaar oud werd en deed veel vrijwilligerswerk. Ze onderhield een groot netwerk aan contacten, wereldwijd, en haar hart bleef bij de Chinese gemeente.

De laatste jaren woonde Liesbeth in het verzorgingstehuis het Hamersveld. Ze was dankbaar met haar nichtjes en haar vrienden/vriendinnen en geloofsvrienden uit de Marcuskerk die haar trouw bezochten en tot het laatst tot steun waren.

Op dinsdag 9 augustus 2022 hebben we in dankbaarheid afscheid van haar leven genomen met de woorden van de profeet Jesaja 43: 1: Ik heb je bij je naam geroepen, je bent van Mij!
Liesbeth ligt begraven op Godsakker van de Evangelische Broedergemeente in Zeist.

ds Anette Sprotte

X