Kerkdiensten

Elke zondagmorgen is er een kerkdienst in de Marcuskerk. We zingen uit het Nieuwe Liedboek en lezen uit de Nieuwe Bijbelvertaling. Tijdens de dienst wordt gebruik gemaakt van de beamer.

Vooraf is de liturgie beschikbaar. Wie deze in zijn mailbox wil ontvangen, kan een mail sturen naar: liturgiemk@pgleusden.nl.

Taizé viering

Vier keer dit seizoen is er een viering in de stijl van Taizé, waarin gebed, meditatie en muziek centraal staan.

marcuskerk-24-09-2017

Het gebouw

De Marcuskerk werd in 1963 gebouwd als Hervormd Centrum in de groeikern Leusden Centrum. Al snel kwamen de Gereformeerden erbij en werd het gebouw omgebouwd tot een kerk, met een schuin oplopend dak, waardoor een hoog en licht liturgisch centrum kon worden gerealiseerd. De gemeente groeide onstuimig, waardoor de Marcuskerk in 1999 opnieuw aan een verbouwing toe was. Er kwam een grote hal en een andere entree. Bij de ramen aan de voorzijde werd een stiltecentrum ingericht.

In de zomer van 2016 werd er opnieuw verbouwd. Er werd van harte geïnvesteerd in het gebouw, terwijl heel de omliggende wijk vernieuwd werd. Een modern en eigentijds gebouw was het resultaat, waarbij duurzaamheid een belangrijk doel was. Alle ramen hebben dubbel glas, het dak is geïsoleerd en op het dak zijn 41 zonnepanelen aangebracht. De hal werd opengebroken en is nu een lichte, zonnige plaats van ontmoeting. Tenslotte kwamen in het stiltecentrum vier prachtige glas-in-lood-ramen, waardoor de ruimte nog mooier werd.

marcuskerk

Interesse om een van onze gebouwen te huren?

Neem dan eens vrijblijvend contact op met Machteld Beek, de beheerder.
Bij voorkeur mailen: beheerder@pgleusden.nl
Telefonisch bereikbaar ma, di, wo en do van 9.00 tot 12.00 uur: 06 28 44 78 24
Postadres: Kerkelijk bureau, t.a.v. M. Beek, Asschatterweg 1, 3831 JJ  Leusden.

X