In memoriam de heer Arnold Karel Waagenaar

Overleden de heer Arnold Karel Waagenaar

Geboren     op 23 augustus 1937 in Amsterdam
Overleden  op 14 maart in Amersfoort

Arnold Karel Waagenaar werd op 23 augustus 1937 in Amsterdam geboren. Hij was nog een klein kind toen de oorlog uitbrak. Arnold herinnerde zich deze gevaarlijke tijd nog heel goed. Illegaal bomen hakken, neerstortende vliegtuigen en het zoeken naar onderduik mogelijkheden. Meeste impact had echter het overlijden van zijn vader. Hij stierf in de hongerwinter aan voedselvergiftiging. Na de oorlog was er weinig geld. Dus was het vanzelfsprekend dat Arnold op zijn 14de ging werken. Zijn werk bij ‘Stookindustrie’ combineerde hij met een drie jarige opleiding aan de ambachtsschool.

Arnold was 19 jaar en nog in militaire dienst toen hij tijdens een dansfeest zijn grote liefde Anneke ontmoette. In 1962 trouwden zij. In 1967 verhuisde de werkgever van Arnold naar Amersfoort. Het gezin van Arnold verhuisde mee. Eerst naar Amersfoort, later vonden zij hun definitieve stek in Leusden aan de Ruiterhorst 13. Arnold en Anneke vonden samen met Ronald een vaste plek in onze kerk.

Arnold kreeg van zijn baas de kans om in het buitenland te werken. Zo kwam hij terecht in Egypte en Saoedi Arabië. Arnold was 57 toen hij na een arbeidzaam leven van 43 jaar met de VUT mocht. Er brak een goede tijd aan waarin hij vele uitstapjes maakte met Anneke, zich aanmeldde bij de Valleizangers en vrijwilliger werd bij de vlindertuin. Uiteraard kregen zijn drie kleinkinderen de volle aandacht. In 2013 overleed Anneke. Arnold heeft het daar ontzettend moeilijk mee gehad. Hij vond veel steun bij zijn zoon Ronald en zijn schoondochter.
Vorig jaar werd Arnold ziek. Langzaam maar zeker kwam hij aan de grens van zijn leven.
Op 14 maart jl. gleed hij zachtjes de eeuwigheid in. Of zoals hij dat zelf zei: “Veilig in Jezus’ armen”.

Dinsdag 22 maart namen wij met vele goede herinneringen aan zijn leven in de Dorpskerk afscheid van hem.

Ds Rob

X