In memoriam de heer Gerrit Stein

Overleden de heer Gerrit Stein

Geboren    op   6 juli 1937 in Nijkerk
Overleden op 10 februari 2024 in Amersfoort

Het is nog steeds niet te bevatten, zo snel ging het. Er lag nog zoveel werk op Gerrit Stein te wachten. Onverwacht is hij na een korte opname in het ziekenhuis op 10 februari  overleden.

Gerrit woonde op de Prins Bernardlaan 5.

Gerrit was in de eerste plaats een fantastisch man voor Reina en een geweldige vader voor Gert en Erna. Zorgzaam, betrokken en enthousiast toeschouwer bij badmintonwedstrijden van Erna. Met Gert kanoën en motorrijden. Ook de kleinkinderen konden zich geen betere opa wensen. Zijn sinterklaas-act was onvergetelijk. Gerrit was  super behulpzaam bij het klussen in de woningen van de kinderen. Heel wat muren zijn behangen, gaten geboord, kozijnen geverfd en banden geplakt. Zijn kleinzoon Sander kon rekenen op zijn assistentie bij het bezorgen van de folders in zijn folderwijk. Sander zei:’ Opa is mijn beste vriend’. Ook Susanne, Fleur en Irene konden altijd rekenen op zijn warme belangstelling en aandacht.

Gerrit werkte als ambtenaar vele jaren bij de gemeente Leusden, maakte vijf verschillende burgemeesters mee. Hij was een geliefd collega.

Gerrit had een brede sociale kring. Hij was naast de scouting, actief in de Probus, de houtsnijclub en speelde hij graag een potje Jeu de Boules. Voor zijn toewijding en betrokkenheid aan deze plaatselijke activiteiten werd Gerrit benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Gerrit was een zeer gezien gemeentelid. Wekelijks zagen wij Gerrit samen met Reina op hun ‘vaste plek’ in de Dorpskerk. Hij zei dikwijls ‘de kerk staat in mijn achtertuin’. Vele jaren is hij scriba-ouderling geweest. In deze functie heeft hij zich buitengewoon verdienstelijk gemaakt.

Zaterdagmorgen 17 februari namen wij in de zijn eigen ‘kerk in de achtertuin’ afscheid van Gerrit. Veel mensen kwamen Gerrit de laatste eer bewijzen. Troost en perspectief vonden wij in de woorden van de Psalmist “Dan ga ik op tot Gods altaren”.

Wij wensen Reina en haar kinderen enorm veel draagkracht en Gods rugdekking toe om nu zonder Gerrit verder te gaan.

Ds Rob

X