In memoriam de heer Willem (Wim) Hienekamp

Overleden de heer Willem (Wim) Hienekamp

Geboren op 11 maart 1935 in Leusden
Overleden op 25 juli 2023 in Leusden

Wim was gezellige prater. Met verve vertelde hij over de tijd dat hij als SRV-man langs de deuren ging in Leusden-Zuid. Hard werken zeker, maar ook vele plezierige contacten met en verhalen over zijn klanten. Ook haalde hij graag herinneringen op aan het racefietsen. Een rondje IJsselmeer of Elfstedentocht op de fiets, Wim draaide er zijn hand niet voor om. Later maakte hij met Jo op een “gewone” fiets vele fietstochten.

Natuurlijk waren er de vakanties, aan de Nederlandse kust, op de Waddeneilanden, Nieuw Zeeland en Canada. Daarnaast was er bij Wim (en bij Jo) altijd ruimte om over het geloof en de kerk te praten. Wim had een soort van oprechte vroomheid waarvan de kern vertrouwen was. Vertrouwen dat de Here God hem ziet en kent en over de grens van zijn leven een plaats voor hem heeft in Zijn Koninkrijk. Hoe het allemaal precies in elkaar zat, en wat er precies aan de overkant is, dat wist hij niet. Wim liet zich verrassen. In dat geloofsvertrouwen heeft hij zich gezegend geweten in zijn leven, en dat geloofsvertrouwen gaf hem steun in de laatste periode van zijn leven.

Wim wist zich niet alleen door God gedragen. Jo was iedere dag Wims rots in de branding. Maar ook zijn kinderen en kleinkinderen waren altijd dichtbij. Vol bewondering waren Wim en Jo voor de betrokkenheid van de huisarts en de thuiszorg. Ook de belangstelling uit de kerk en de vele kaartjes steunde hen zeer. In al die mensen zag Wim de hand van God.

Op dinsdag 1 augustus namen we in de Dorpskerk afscheid van Wim. Met de liederen die we zongen en de schriftlezing uit Prediker 3 gaven wij Wim de laatste eer.

Ds Rob

X