In memoriam mw. Aaltje Anna (Aline) van den Bos-Slager

Overleden mevrouw Aaltje Anna (Aline) van den Bos-Slager

Geboren    op 21 december 1935 in Schermerhorn
Overleden op 23 juni 2023 in Leusden

Op vrijdag 24 juni overleed op 87 jarige leeftijd mevrouw Aline Slager.

Een vrouw die zich verbonden wist met onze gemeente, sinds ze met haar man, ds. Kelder, in Leusden kwam wonen toen hij hier predikant werd.
Wat was het verdriet groot toen haar grote liefde jong overleed en ze alleen achterbleef met hun vier kinderen. Ze vond opnieuw liefde bij Ger van den Bos. En weer kende ze verdriet toen hij vlak na hun huwelijk overleed. Zo kende ze, zo zei ze zelf regelmatig, een leven met een lach en een traan. Een leven waarin ze -haar verdriet meedragend- genoot van de kleinkinderen, ontmoetingen met mensen, inzet voor maatschappelijke organisaties en muziek.
De kinderen herinneren zich nog goed hoe ze thuis achter het harmonium klom en zong. En ze vertelde voor het slapen gaan geen verhaaltjes, maar zong liederen. En wat kon ze genieten van de muziek in de Dominicuskerk.

In de dankdienst voor haar leven werd veel gezongen. Verschillende liederen, van langer geleden, van Huub Oosterhuis en recente kerkmuziek. Op orgel, maar ook prachtig gezongen en zelf begeleid door haar kleindochter. Wat opviel was dat alle liederen Gods draagkracht bezongen: Hij laat niet los wat zijn hand aan ons begonnen is! Die draagkracht van geloof, van God, stond ook in de tekst boven de rouwkaart: ‘Die mij droeg op adelaarsvleugels’.

Aline vertrouwde haar leven toe aan God, ze verlangde naar rust. In vertrouwen op God die leven geeft en liefde is, hebben we haar begraven. We hebben haar losgelaten in de hoop en verwachting van Pasen: van nieuw leven bij God.

Haar kinderen, kleinkinderen en ieder die Aline mist, bidden we nabijheid van God en mensen toe.

ds. Erica

X