In memoriam mevrouw Cornelia Sophia Janson-Wilson

Overleden mevrouw Cornelia Sophia Janson-Wilson

Geboren     op 1 januari 1928 in Batavia
Overleden  op 6 september 2022 in Soesterberg

Mevrouw Cornelia Sophia Janson-Wilson, Corry Janson voor intimi. Ze werd op nieuwjaardag 1928 in Batavia geboren en kwam later naar Nederland.

Ze woonde lange tijd in Leusden-Zuid samen met haar man Willem Janson en de kinderen. En later aan de Zeilmakerij in Leusden-Centrum. Mevrouw Janson was tijdens haar werkzame leven maatschappelijk werkster en daarnaast zeer actief in de kerk.

10 jaar geleden kwam haar man Willem Janson te overlijden.
Haar eigen gezondheid ging ook achteruit, ze had veel pijn door artrose. Twee keer kreeg ze een CVA, maar kwam na een periode van revalidatie toch weer thuis met hulp van de kinderen en thuiszorg. Na de derde CVA lukte het niet meer om thuis zelfstandig te wonen, en kwam ze volledig afhankelijk van anderen in een verpleeghuis in Soesterberg. Haar spraak herstelde gelukkig wel, en ze was ondanks haar hulpbehoevendheid, in staat om positief te blijven en ze bleef tot het laatste toe belangstellend naar de ander.

Mevrouw Janson werd 94 jaar en laat twee kinderen en drie kleinkinderen na.

De familie van mevrouw Janson heeft gevraagd om u allen te bedanken voor uw medeleven, ook en met name in de tijd dat zij niet thuis was maar elders verpleegd werd, dat is door haar en door de kinderen zeer op prijs gesteld.

Tineke van Dis

X