In memoriam mevrouw Geertje Lena (Gerie) Beek-van Dop

Overleden mevrouw Geertje Lena (Gerie) Beek-van Dop

Geboren    op 27 november 1936 in Wateringen
Overleden op 1 maart 2024 in Achterveld

Op vrijdag 1 maart is op 87 jarige leeftijd overleden Geertje Lena Beek-van Dop, ‘Gerie’. Ze werd geboren in Wateringen en groeide op in Den Haag, in een fijn gezin. Ze kon goed leren, was sportief en trouw in vriendschappen. Vriendinnen uit haar jeugd bleef ze haar hele leven volgen, de band was sterk.

Op de korfbalvereniging leerde ze haar man Frans kennen. Ze trouwden en namen de bloemenzaak van zijn vader over. Gerie en Frans hadden een fijn huwelijk, begrepen elkaar, werkten nauw samen en brachten ook buiten de winkel graag samen hun tijd door. Ze kregen een zoon Harold en dochter Miranda. Het was een drukke tijd, waarin ze genoten van de fietstochtjes in de natuur, contact met familie en vrienden en vakanties. Ze had veel contacten en stond voor mensen klaar, in de familie, in de kerk, of in de buurt.

In 2002 kwamen ze in Leusden wonen, om dichterbij de kleinkinderen te zijn én om veel te fietsen. Helaas werd Frans al snel ziek. Hij overleed in 2007 en wat miste ze hem enorm. De glans was voor haar van het leven af. Toch bleef ze oog houden voor wat van waarde was. Zoals bezoek van de kinderen en kleinkinderen, of mooie bloemen op tafel uit de tuin van Harold en Machteld. Of het vieren van hoogtijdagen in de familie, of de geboorte van de achterkleinkinderen.

De laatste jaren namen haar krachten af en werd zij die altijd zo graag zorgde, afhankelijk van zorg van anderen. Het laatste half jaar van haar leven werd ze goed verzorgd in huize St. Joseph te Achterveld. Daar is ze gestorven.

We hebben God voor haar leven gedankt, herinneringen aan haar gedeeld, gezongen en Psalm 23 en Lucas 10 gelezen. In de stralende zon zijn we naar het graf gelopen, waar ze is neergelegd bij haar Frans. We hebben haar losgelaten, in vertrouwen op God die haar vasthoudt.

ds. Erica

X