In memoriam mevrouw Ger Duinsbergen – van Lunteren

Overleden mevrouw Ger Duinsbergen – van Lunteren

Geboren    op 26 januari 1929 in Stoutenburg
Overleden op 30 juni 2021 in Amersfoort

Op een gezegende leeftijd van 92 jaar is Ger Duinsbergen op 30 juni overleden. Ze was een fiere en actieve vrouw die positief in het leven stond. “Het is goed zo”, zei ze op het laatst, “ik heb een goed leven gehad ”. Ger was een trouwe kerkganger in de Dorpskerk en ze zat achterin samen met haar vriendinnen Neel Wanner en Willy van de Lagemaat.

Ger is geboren in Stoutenburg en kwam uit een gezin met 13 kinderen. Tijdens een uitvoering in de Mof van de muziekvereniging Lisiduna leerde ze in 1946 haar toekomstige man Bob kennen. Hij was de eerste wegenwachter van Leusden. Het toeval wil dat Bob en Ger na hun trouwen in 1952 via de medewerking van de toenmalige burgermeester Kwint een huisje op de Arnhemseweg aan de overkant van de Mof konden krijgen. Daar werden ook hun vier kinderen Jan, Henk, Dirk en Lia geboren. Ze hebben ieder hun eigen herinneringen aan hun moeder.
Als het om familieaangelegenheden ging, was ze zwijgzaam en ze wilde haar kinderen niet tot last zijn. Tot het laatst heeft ieder van haar kinderen op een eigen wijze voor haar gezorgd. Ze was ook oma en overgrootmoeder en ze genoot zeer van haar achterkleinkinderen.

De muziekvereniging speelde in het leven van Bob en Ger een belangrijke rol. Met veel passie heeft Ger zich ervoor ingezet en met name het beheer van de uniformen was aan haar zorg toevertrouwd. Het was een groot verlies toen ze haar man in 1989 verloor. Het getuigt van grote kracht dat ze na zijn dood haar leven weer oppakte en zeer actief werd. Ze werd lid van de vrouwenbond van de kerk, ze hield van klaverjassen met haar vriendinnen, van reizen en van haar tuin.
Tot haar 80. levensjaar woonde ze op de Arnhemseweg en daarna verhuisde ze naar de Gertrudushof.

Met de woorden uit psalm 139 : “Heer, u kent mij en doorgrondt mij” hebben we op woensdag 7 juli in de Dorpskerk afscheid van haar genomen en haar daarna begraven op de begraafsplaats van Oud-Leusden.

Ds Anette Sprotte

X