In memoriam de heer Johannes Gerardus (Hans) Daams

Overleden de heer Johannes Gerardus (Hans) Daams

Geboren    op 16 april 1935             in Amersfoort
Overleden op   4 september 2021 in Amersfoort

Hans Daams is op een leeftijd van 86 jaar overleden. Als ik aan Hans denk, dan zie ik zijn pretoogjes voor me. Hij was een vriendelijke en optimistische man, geliefde echtgenoot van Jenny, vader van Joost, schoonvader van Hanneke en opa van Maarten en Nynke.

Muziek, trompet spelen en zingen, waren zijn grootste hobby’s. Op zijn rouwkaart staat een trompet afgebeld met als tekst: Hoewel er verdriet is op aarde, is er feest in de hemel. Want daar is bijgekomen een zanger en trompettist!

Hans is geboren en getogen in Amersfoort. Tijdens en na de oorlog heeft Hans, als kind van ouders die NSB’s waren, traumatische ervaringen opgedaan. Hij woonde toen op verschillende plekken. Terug in Amersfoort deed hij de opleiding als Marechausee en later werkte hij bij de gemeente. Met zijn eerste vrouw en moeder van Joost was hij 28 jaar getrouwd en met Jenny is hij 30 jaar getrouwd. Hans was een mensenmens. Hij had een brede belangstelling. Naast muziek was hij actief bij het Rode Kruis en hij zette zich in voor anderen. Tijdens zijn leven en sterven wist Hans zich vooral gesteund en gedragen als kind van God.

Op maandag 13 september 2021 om 10:00 uur zal zijn afscheidsdienst in de Marcuskerk zijn. Aansluitend is er een condoleance in de kerk. In een besloten kring zal Hans naar het crematorium worden gebracht.

We wensen Jenny, Joost, Hanneke en hun kinderen Gods nabijheid in het gemis van Hans.
Nu mag Hans zingen en trompet spelen dicht bij God in de hemel!

Ds Anette Sprotte

X