In memoriam mevrouw Helena Wilhelmina Jekel-Bliekendaal

Overleden mevrouw Helena Wilhelmina Jekel-Bliekendaal

Geboren    op 28 september 1935
Overleden op   4 oktober 2023

Op 4 oktober overleed mevrouw Helena Wilhelmina Jekel-Bliekendaal op de leeftijd van 88 jaar. Ze woonde in ’t Hamersveld. Voor ze met haar man in Leusden kwam wonen op de Zeilmakerij, kerkten ze in Amersfoort, waar ze beiden actief waren in het kerkenwerk. Het geloof in God was belangrijk voor haar, gaf haar vertrouwen in het leven. En ook de contacten met mensen, het geloofsgesprek, vond ze waardevol.
Door de mantelzorg voor haar echtgenoot lukte het niet meer om naar de kerk te komen, ze luisterden naar de kerkradio. Wel was en bleef ze -ook na het overlijden van haar man- een trouw bezoeker van de ouderenmiddagen en de reisjes.

De laatste weken van haar leven waren vol van samenzijn, ze wist zich gedragen door de liefde van haar kinderen, kleinkinderen en God. Mevrouw Jekel is thuis, omringt door haar kinderen, vol vertrouwen op God gestorven, niet wetend wat er precies na de dood zou zijn, maar erop vertrouwend dat het goed zou zijn. Dat haar geloof tot troost en bemoediging mag zijn voor ieder die haar mist.

ds. Erica

X