In memoriam de heer Johannes Elbertus (Joop) Dee

Overleden de heer Johannes Elbertus (Joop) Dee

Geboren    op 23 juli 1934
Overleden op 16 september 2023 in Leusden

Op 16 september overleed op 89 jarige leeftijd dhr. Joop Dee. Joop woonde met zijn vrouw Toos op Tiendvrij 2 in Leusden.

Toen Joop en Toos elkaar ontmoetten, waren ze allebei weduwnaar en weduwe en hadden ze beiden jonge kinderen. Dat ze opnieuw geluk vonden bij elkaar, daar bleven ze dankbaar voor. Joop was een lieve man, die graag bezig was en goed voor anderen zorgde. Hij genoot van zijn werk als conciërge op een school voor kinderen die elders niet terecht konden. Dat deze kinderen aan hem werden toevertrouwd én dat hij zo’n goed contact met hen kreeg, dat vond hij waardevol.

Dat juist dat contact met mensen de laatste periode van zijn leven minder werd, doordat hij minder mobiel werd en zijn krachten afnamen, viel hem zwaar. Wat was hij blij met de liefdevolle nabijheid van Toos, die -samen met de kinderen en anderen – zo goed voor hem zorgde. Een paar dagen voor zijn overlijden vertelde hij, hoe hij vertrouwde op God, dat het goed zou zijn, ook na de dood.

De dankdienst voor zijn leven werd geleid door zijn zwager, ds. Hazeleger. Aansluitend is hij begraven op Oud-Leusden. Dat Joops vertrouwen in de levende Heer tot steun mag zijn voor Toos, voor de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

 

X