In memoriam mevrouw Lubertha Willemina (Berthie) Van Egdom – Kottier

Overleden mevrouw Lubertha Willemina (Berthie) Van Egdom – Kottier

Geboren    op 15 februari 1931 in Almelo
Overleden op 19 april 2024 in Leusden

Berthie van Egdom groeide op in Almelo en mocht een fijne jeugd beleven met veel saamhorigheid. Dat was voor Berthie de basis voor haar latere leven. Ze was avontuurlijk ingesteld; op jonge leeftijd was zij al au-pair in Engeland. In haar werkzame leven had ze elk jaar een andere baan, totdat ze receptioniste werd in een bejaardenhuis. Dat was haar op het lijf geschreven; representatief als ze was met haar sonore stem en met haar voorkomen.

Met Henk, de liefde van haar leven, maakte zij vele reizen en samen boden zij hand en span diensten aan voor de vele neven en nichten (hun eigen huwelijk bleef kinderloos). Ingrijpend was het voor haar om Henk naar de Lisidunahof te brengen waar hij in 1999 overleed. Berthie woonde aanvankelijk in Marienburg en later in het Hamersveld, waar ik vele gesprekken met haar mocht voeren. Met haar humor en welbespraaktheid was zij een prettige en ‘geduchte’ gesprekspartner, want zij had een sterkte wil en eigen mening. Ook woonde zij trouw de kerkdiensten bij in het woonzorgcentrum. Tevens was zij vele jaren verbonden aan de Marcuskerk, waar zij ook lectrix was.

Met de woorden van de psalm van haar familie (103) namen we afscheid van Berthie in de Marcuskerk op 26 april jl. Dankbaarheid stond boven haar leven geschreven en in die geest hebben wij haar toevertrouwd aan de geborgenheid van de Eeuwige.

Ds. René Rosmolen

X