In memoriam mevrouw Maria Johanna (Miep) Korporaal – Blokland

Overleden mevrouw Maria Johanna (Miep) Korporaal – Blokland

Geboren    op 26 juli 1925 in Den Haag
Overleden op 9 juni 2024 in Amersfoort

‘Ga maar gerust, want Ik zal met je meegaan’. Die woorden zongen we, in de dankdienst voor het leven van mevrouw Miep Korporaal – Blokland. Ze overleed op 9 juni op 98 jarige leeftijd.

Miep groeide op in Den Haag en leerde daar haar man Teun kennen. Hij werd predikant en samen woonden ze op verschillende plekken in het land. De onderlinge liefde en verbondenheid was groot en ze hadden het goed samen. Ze werden de ouders van vier kinderen. Het verdriet was groot toen hun oudste zoon Klaas bij een ongeluk op driejarige leeftijd overleed.

Na het plotseling overlijden van haar man, kwam Miep 44 jaar geleden in Leusden wonen. Ze raakte betrokken bij de kerk, zong in de cantorij en deed nieuwe vriendschappen op. Ze genoot van de kleinkinderen en ondernam ontzettend veel. Haar doorzettingsvermogen en humor waren voor veel mensen inspirerend. De laatste jaren werd haar wereld kleiner, maar wat bleef ze betrokken bij haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. En ook met ons als gemeente. Met Tineke, haar dochter, vierde ze geregeld online de diensten mee.

In een dienst in de Marcuskerk hebben we God gedankt voor haar leven. Miep had zelf de lezing, de liederen en een gedicht gekozen. We lazen de Psalm die haar hele leven met haar meeging: Psalm 23. We stonden stil bij haar geloof, bij het diepe vertrouwen dat God er is. Hoe haar dat kracht en moed gaf, om -mét gemis- volop te genieten van het leven.

Door een haag van vrienden, familie en gemeenteleden hebben we haar uitgeleide gedaan. Op Rusthof hebben we haar in de handen van de levende Heer gelegd en begraven bij haar man Teun.

ds. Erica

X