In memoriam mevrouw Nelletje (Nel) van der Gaast – den Ouden

Overleden mevrouw Nelletje (Nel) van der Gaast – den Ouden

Geboren    in Nieuwer-Amstel op 27 september 1937
Overleden in Leusden               op 13 februari 2022

Nel was de tweede dochter uit een gezin met vier dochters. Een warm hecht gezin aangevuld met een intense band met neven en nichten. Na haar MULO opleiding werd zij reisleidster. Op een van haar eigen vakanties ontmoette zij Hylke. In de trein op weg naar de wintersport. Nel trouwde met een zeeman. De eerste 23 jaar van haar huwelijk droeg zij de verantwoordelijkheid voor het gezin dat inmiddels was uitgebreid met twee kinderen, Wilma en Peter.

Van jongs af aan had zij grote belangstelling voor de natuur. Nel was lid van een natuurvriendenclub ‘de geweizwammen’. ’s Morgens vroeg bed uit om vogels te spotten was beslist geen straf voor haar. Dat gold ook voor één van haar vele sportieve liefhebberijen. Om 07.00 uur was Nel in het zwembad te vinden. Samen met Hylke wandelde ze graag in Den Treek of trokken ze er samen op uit met de fiets. Favoriet waren de vakanties in Italië. Wandelen in de zomer, skiën in de winter.

Nel was zeer betrokken bij de kerk. Samen met Hylke vonden zij jarenlang onderdak in de Marcuskerk. Haar ‘gelovigheid’ hoor je terug in de door haar gekozen liederen en de Bijbeltekst voor de dankdienst op vrijdag 18 februari. Haar geloofsvertrouwen wordt prachtig onder woorden gebracht met Lied 446 “O Jezus hoe vertrouwd en goed klinkt mij Uw naam in het oor”. Een heel leven wist zij zich gedragen door de Woorden uit Jesaja 43: “Ik heb je bij je naam geroepen, jij bent van mij”. Hylke gaf zijn Nel de laatste eer, met een prachtige en liefdevolle terugblik op haar. In het slotlied gaf Nel haar man, kinderen en iedereen die haar lief en dierbaar was de woorden van Lied 416 mee: “Ga met God, en Hij zal altijd bij je zijn”.

Dankbaar voor alle liefde en zorg dat zij ons gaf hebben we afscheid van haar genomen en toevertrouwd aan de Here God. Nel is naar het hemelse Vaderhuis gegaan.

ds. Rob Doesburg

X