In memoriam de heer Gijsbertus (Bert) van den Hoek

Overleden de heer Gijsbertus (Bert) van den Hoek

Geboren    op 13 augustus 1946
Overleden op 16 december 2021

Ruim 35 jaar runde Bert samen met zijn vrouw Betsy verzorgingshuis “Groot Schutterhoef”. Dag en nacht stonden zij klaar voor de bewoners. Bert als kok, Betsy verantwoordelijk voor de zorg. Voor deze en vele andere initiatieven van Bert werd hij koninklijk onderscheiden.

Hoewel hij wel eens behoorlijk uit zijn sloof kon schieten was Bert voor velen een lieve, zachte en zorgzame man. Voor Betsy was hij behalve een maatje en strijdmakker een partner door dik en dun. Samen hebben ze veel meegemaakt en soms moeten incasseren. Voor zijn twee dochters was hij een originele vader die je op je verjaardag om 12 uur ’s nachts wakker maakte met een bos rozen die elk jaar groter werd. Er was ook dat engeltje, dat altijd, nadat de lampjes in de kerstboom waren gehangen als eerste in de boom werd gezet. Het was een soort van familietraditie die Bert had overgenomen van zijn vader en nu wordt voortgezet door zijn kinderen.

Bert was een opa die ieder kleinkind zich zou wensen. Dikwijls is hij ziek geweest. Steeds krabbelde Bert er weer boven op. Meestal door dokters ingrijpen, een enkele keer door een goed gesprek met een kroket.
Toen hij enkele weken geleden viel en daarbij zijn heup brak, had zijn lichaam niet meer de energie om te herstellen. Op donderdag 16 december stierf Bert in alle rust. Vrijdag 24 december nam Betsy samen met Collinda en Wendelien, met hun mannen, kinderen en kleinkinderen afscheid van Bert.

Na de afscheidsdienst in de Dorpskerk, brachten wij Bert naar Rusthof. Bert leefde met het geloof dat de Heer zijn Herder was.

Ds Rob Doesburg

X