In memoriam mevrouw Tini Zeeman

Overleden mevrouw Tini Zeeman

Geboren    op 16 mei 1935 in Broek op Langedijk
Overleden op 4 april 2024 in Leusden

Afgelopen donderdag, 4 april, overleed op 88 jarige leeftijd mevrouw Tini Zeeman.
Ze woonde de laatste jaren in Het Gastenhuis. Velen zullen haar kennen als voormalig directrice van ’t Hamersveld.

Tini was een vriendelijke vrouw, die al jong oog had voor anderen en haar plek vond in de zorg. Ze zág mensen en gaf haar tijd en liefde in het bijzonder aan hen die door anderen niet altijd werden gezien: ouderen, bootvluchtelingen, mensen met psychische klachten. Zij keek hoe ze er voor hen kon zijn.
Zelf stond ze nooit op de voorgrond, maar was dienstbaar, maakte het graag anderen naar hun zin. Als Tini zich aan mensen of aan een opdracht verbond, dan deed ze dat met aandacht en was ze contentieus. Trouw was belangrijk voor haar.

Ze was niet opgevoed met geloof, maar werd door een buurmeisje meegenomen naar de zondagsschool en daar raakten de bijbelverhalen haar. Ze bleef door haar leven heen nieuwsgierig naar het geloof en genoot van het leven. De opdracht om sámen te leven, om te zien naar elkaar, zeker naar hen die kwetsbaar zijn, vond ze terug in de Bijbel. Ze putte kracht uit de grondeloze liefde van God.

Dat klonk ook door in de Bijbellezing in de dankdienst voor haar leven. We lazen uit Jesaja: “Ik heb je bij je naam geroepen, je bent van mij! Moet je door het water gaan – ik ben bij je. Of door rivieren – je wordt niet meegesleurd. Moet je door het vuur gaan – het zal je niet verteren, de vlammen zullen je niet verschroeien. Wees niet bang, want ik ben bij je”.

In dat vertrouwen hebben we haar vanuit de Marcuskerk uitgeleide gedaan, waarna ze begraven is op de natuurbegraafplaats in Hoog Soeren, waar op haar graf een houten kruis staat, met erachter een opkomende zon. Belofte van licht, van Leven.

ds. Erica

X