De filmreeks is een oecumenisch initiatief van de Katholieke St. Jozefkerk en de Protestantse gemeente Leusden. Dit seizoen nemen we u aan de hand van de gekozen films mee op weg naar andere landen en andere culturen.

Cry Freedom (1987)
In deze aangrijpende film spelen de blanke verslaggever Donald Woods (Kevin Kline) en de zwarte vrijheidsschrijver Steve Biko (Denzel Washington) de hoofdrol. Zuid-Afrika gaat gebukt onder gewelddadige confrontaties tussen de blanke overheid en de zwarte minderheid. Wanneer de Zuid-Afrikaanse autoriteiten Biko beginnen te zien als een bedreiging voor hun regering wordt hij gearresteerd en weet de politie hem de mond te snoeren. Woods is vastbesloten om Biko’s boodschap niet ongehoord te laten. Vermomd als priester ontvlucht hij Zuid-Afrika om Biko’s verhaal onder de aandacht van het volk te brengen.
Thema’s: apartheid, voor vrijheid strijden, trouw blijven aan je roeping.
Vrijdag 30 nov. | 19.30 uur | Marcuskerk

Like Father, Like Son (2013)
Like Father, like Son, is een innemende film uit Japan. Het leven van een rijk echtpaar komt op z’n kop te staan na een telefoontje van het ziekenhuis waaruit blijkt dat ze zes jaar geleden het verkeerde kind hebben meegekregen. Ze staan voor een hartverscheurend dilemma: kiezen tussen hun ‘echte’ zoon of het jongentje dat ze al zes jaar lang als hun eigen kind opgevoed hebben. Vanuit dit schrijnende uitgangspunt maakte Hirokazu Koreeda een film met humor die bij iedereen een gevoelige snaar zal raken.
Thema’s: gezinsleven in Japan, ethisch dilemma, ouderschap en opvoeding, loyaliteit en liefde.
Vrijdag 25 jan. | 19.30 uur | De Kom, St. Jozefkerk (Hamersveldseweg 51)

Verrassingsfilm
We sluiten de filmreeks af met een film die nog een verrassing is.
Let op: gewijzigde datum
Vrijdag 5 april. | 19.30 uur | Marcuskerk

De film begint steeds om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur.
De toegang is gratis. Aanmelden vooraf is wel nodig!
Dat kan via secretariaat@stlucas.nu | tel. 033-4941261.

X