In memoriam de heer Aris Anne Haalboom

Overleden de heer Aris Anne Haalboom

Geboren     op 19 december 1946 in Bennekom
Overleden op 29 december 2020 in Utrecht

Aris Haalboom heeft op 19 december nog zijn 74e verjaardag gevierd, maar dat hij zo plotseling zou komen te overlijden, had niemand verwacht. Zijn gezondheid was in de laatste maanden kwetsbaar geworden. Na zijn verjaardag kwam hij in het ziekenhuis terecht en het bleek in eerste instantie goed te gaan. Zijn dochter Kristel zou hem op 29 december ophalen om weer naar huis te gaan. Maar op die dag liep het anders dan verwacht.

Aris was in zijn werkzame leven met hart en ziel onderwijzer. Hij was een levensgenieter en genoot zeer van de natuur, in het bijzonder van vogels. Hij was een mens die precies wist hoe elk vogeltje heet en hoe zijn snavel werkt. Ook in zijn vrije tijd maakte hij overal een les van. Hij was een eigenwijs mens met een hart van goud. De liefde voor de natuur bracht hij over aan zijn kinderen Kristel en Gerwin en aan de kinderen aan wie hij les gaf. Het liefst ging hij met de kinderen op pad om hen buiten in de natuur les te geven over planten en dieren.

Zijn vrouw Anneke was ook onderwijzeres. Hij leerde haar op jonge leeftijd kennen in Bennekom waar hij is geboren en getogen. Door hun werk verhuisden ze naar Amersfoort en later naar Leusden. Ze genoten van vakanties in Oostenrijk en Noorwegen, van gezelligheid en uit eten gaan.

Het was een groot verlies voor Aris en hun kinderen dat Anneke in 2012 overleed. De afgelopen twee jaar heeft Aris bij zijn dochter Kristel, haar vrouw Astrid en zijn kleinzoon Mats op de Rossenberglaan gewoond in een klein huisje met een prachtige tuin. Op die plek heeft hij steun van zijn kinderen én van de natuur ervaren.

Op 6 januari hebben we afscheid van Aris genomen met persoonlijke verhalen, muziek waar hij van hield en een tekst van Jezus uit de bergrede: “Kijk naar de vogels in de lucht…”.
We wensen zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte in het gemis.

ds Anette Sprotte

X