In memoriam de heer Cornelis Hendrikus (Cor) Scholtus

Overleden de heer de heer Cornelis Hendrikus (Cor) Scholtus

Geboren     op  3 september 1927 in Vaals
Overleden op 15 februari     2023 in Leusden

Cor Scholtus, Zaaier 5, hij was maar liefst 95 jaar toen op 15 februari overleed. De laatste vijf jaar tekende zijn lichaam protest aan. Cor wist dat, zoals hij dat zei “vooraan stond”, maar zo zei Cor “hij stond niet te dringen”. Volop genoot hij van kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Samen met Lies, zijn vrouw, was Cor buitengewoon geïnteresseerd in en betrokken bij al hun avonturen. Dikwijls verraste hij vrouw en kinderen met humor en onverwachte grappen.

Naast zijn werk als eigenaar van een bedrijf, heeft Cor veel voor de kerk gedaan. Soms had hij zelfs een bemiddelende rol. Zijn geloof kende vele vragen, maar het heeft hem ook op de been gehouden. Het overlijden van zijn zoon Ate heeft diepe sporen achtergelaten. Ook qua gezondheid heeft Cor behoorlijk moeten incasseren.

Het geloof gaf hem steun en perspectief. Dat is te horen in het tekst-gedeelte uit Openbaring, dat we lazen bij zijn afscheidsdienst op 22 februari in de Dorpskerk : “Ik ben de Alpha en de Omega, het begin en het einde”. God is zeker niet degene die tot in detail onze levensloop en de gebeurtenissen daarin regisseert. Wel is Hij degene die het geheel van ons leven met zijn liefde omarmt. Dat gaf Cor in alle onzekerheid en vervaging vertrouwen.

Ds Rob

X