In memoriam de heer Harmen Oussoren

Overleden de heer Harmen Oussoren

Geboren    op 19 januari 1938 in Amsterdam
Overleden op   7 maart 2023 in Leusden

Ruim 31 jaar waren ze samen, Harmen Oussoren en Toos van Wageningen.
Voor beiden was het hun tweede huwelijk. Het contact werd gelegd via een contactadvertentie. Vanaf de eerste ontmoeting is de liefde voor elkaar gegroeid en nooit meer weggegaan.

Harmen was zoals hij zei, “passief sportief”. Dat betekende dat zijn enorme liefde voor voetballen voornamelijk bestond uit voetbalwedstrijden kijken achter de TV. Zijn favoriete club? Ajax. Favoriete club van Toos, Feijenoord. Toch is Harmen ook een poos voetbalscheidsrechter geweest.

Toos en Harmen hielden enorm van wandelen. Ze hebben heel wat kilometers gemaakt. Pieterpad, vierdaagse van Limburg en de vierdaagse van Apeldoorn. En natuurlijk werd er veel gewandeld op Harmens favoriete eiland Terschelling.

Samen met Toos beleefde Harmen grote en kleine avonturen, met als terugkerende hoogtepunten de aandacht van en voor kinderen en kleinkinderen.

Harmen is, samen met Toos, altijd nauw bij onze kerk betrokken geweest. Vele jaren was hij contactpersoon. Als scriba van de kerkenraad en als preekregelaar is hij van onschatbare waarde geweest.

De laatste jaar ging de fysieke en mentale conditie van Harmen langzaam maar zeker achteruit. Dankzij de liefdevolle zorg van Toos kon Harmen lange tijd thuis blijven. Laatste maanden van zijn leven mocht Harmen wonen in Lisidunahof, waar hij met veel aandacht en zorg verpleegd werd.

Harmen kon onze wereld, de mensen waarvan hij hield loslaten in de vaste overtuiging dat hij op weg ging naar God. Op 7 maart maakte hij de overstap naar een nieuwe wereld.

In de kerkdienst, op 14 maart, waarin wij Harmen de laatste eer gaven, stonden we samen stil bij de woorden van Paulus uit Gelaten 5, de verzen 22 tot en met 25, de belijdenistekst van Harmen. Paulus somt de karaktereigenschappen van een gelovige op. Eigenschappen die we zeker bij Harmen herkenden.

Toos en haar kinderen en kleinkinderen hebben Harmen “In liefde losgelaten”. Toos eindigde haar herinneringswoorden aan Harmen met “De Here heeft gegeven, de Here heeft genomen. De naam des Heren zij geprezen. “ Zo is het!

Ds Rob

X