In memoriam de heer Hendrik Diddo (Henk) van der Kamp

Overleden de heer Hendrik Diddo (Henk) van der Kamp

Geboren    op 31 maart 1942 in Arnhem
Overleden op 17 maart 2021 in Amersfoort

Toen Henk van der Kamp met vrouw en kinderen in Leusden kwamen wonen (Melafier 16), was Leusden nog een klein dorpje met grootse plannen. Henk werd gemeenteambtenaar groenvoorziening. Al zijn deskundigheid en enorme enthousiasme kon hij inzetten, bij onder meer de aanleg van plantsoenen, parken en sportvelden. Wanneer mensen kwamen wonen in Leusden, konden zij bij Henk vijf kleine verschillende bomen ophalen voor in de tuin. Onder het toeziend oog van Henk werd Leusden zijn paradijs en won onze stad de prijs van groenste stad van Nederland en later de tweede prijs van groenste stad van Europa. En Henk….. ‘hij zag dat het goed was’.

Henk was een aimabel man. Hij zag het goede in mens, hij was integer, vriendelijk met een groot gevoel voor humor en buitengewoon belangstellend. Hij zette zich voor veel goede zaken in. Zo was hij zowel in Amersfoort als in Leusden kerkelijk actief.

Enkele jaren geleden kwam Parkinson op zijn weg. Zijn mobiliteit verslechterde op den duur, zijn contact met onze werkelijkheid haperde. Toch kon Henk ook dit relativeren. Dankzij de onverwoestbare steun van Marion kon Henk lang thuis blijven.  De laatste maanden heeft hij doorgebracht in Birkhoven. Dat was geen fijne tijd.

Toen de rust in en om Henk eindelijk aanbrak, gaf zijn lijf het op en stierf hij op 17 maart. Bij afscheid van Henk, in zijn Marcuskerk, zongen wij de liederen die Henk zelf had uitgekozen en lazen op voorspraak van Henk I Korintiërs 13, Paulus’ loflied op de liefde. We hoorden daarin niet alleen de liefde van God, we hoorden daarin vooral de liefde van en voor Henk. Nu mag Henk wonen en werken in de Grote Tuin van de Here God.

Ds Rob Doesburg

X