In memoriam de heer Jacob (Jaap) Droppert

Geboren     op 17 december 1925 in Rotterdan
Overleden op 13 november 2023 in Leusden

Jaap Droppert, hij werd door zijn hemelse Vader op 13 november thuisgehaald. Deze aanduiding op de rouwbrief karakteriseert in één zin het geloofsgevoel van Jaap. Na 97 levensjaren was zijn verstand buitengewoon helder, maar zijn lichaam op. Hij miste zijn vrouw Henny enorm en zag er naar uit haar weer te zien.

Jaap werd geboren in Rotterdam en is altijd een echte Rotterdammer gebleven. Alle Rotterdamse stereotypen zijn wat Jaap betreft op hem van toepassing. Van “Niet kletsen, maar poetsen” tot en met in hart en nieren Feijenoord fan.

Jaap heeft verschillende werkkringen gehad, de laatste was als administrateur van een middelbare school in Amersfoort. Met deze bekwaamheden heeft Jaap zich uitzonderlijk verdienstelijk gemaakt als scriba van de Dorpskerk. In die rol was hij eveneens de vertrouwenspersoon van de toenmalige predikant Jaap Ruitenberg.

De laatste jaren werd zijn motoriek almaar minder. Dat maakte opname in ’t Hamersveld noodzakelijk. Elke zaterdag zocht zijn zoon Aad hem daarop. Samen koffiedrinken, op aanwijzingen van Jaap, deed Aad de nodige klusjes en ’s avonds werd de wereldproblematiek grondig doorgenomen in een restaurant.

Op dinsdag 21 november gaven we Jaap de laatste eer. Bij zijn afscheid lazen we net als bij het afscheid van zijn vrouw Henny de woorden van Psalm 139. Daarin vonden zij samen de kernwoorden van hun geloof.

Ds Rob

X